Piața ceasurilor de lux este afectată considerabil de prăbușirea criptomonedelor. Vă puteți lua Rolex și Patek Philippe mult mai ieftin

Piața ceasurilor de lux este afectată considerabil de prăbușirea criptomonedelor. Vă puteți lua Rolex și Patek Philippe mult mai ieftin
scris 1 aug 2022

Prăbușirea criptomonedelor a modificat oferta pentru unele dintre cele mai căutate ceasuri de lux de pe piața second-hand, ducând la scăderea prețurilor pentru modelele greu de procurat precum Rolex și Patek Philippe, transmite Bloomberg.

Oferta de ceasuri rare precum Rolex Daytona sau Patek Nautilus 5711A „este acum mult mai mare", susține platforma de tranzacționare online a ceasurilor de lux Chrono24, informează Agerpres.  

Livrările de smartphone-uri au coborât la cel mai redus nivel din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI Livrările de smartphone-uri au coborât la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

Potrivit sursei citate, recenta prăbușire a valorii criptomonedelor „a avut un impact direct asupra prețului ceasurilor de lux oferite de mărci precum Rolex și Patek Philippe", susține Chrono24, o platformă cu sediul în Karlsruhe, Germania, și care oferă la vânzare peste o jumătate de milion de ceasuri pe site-ul său de Internet.

De exemplu, prețul unui ceas Patek Philippe Nautilus 5711A, care în magazin se vindea pentru aproximativ 35.000 de dolari, a urcat în primul trimestru până la 240.000 de dolari, iar acum se vinde pentru aproximativ 190.000 de dolari, potrivit Chrono24.  

Această scădere de prețuri pentru cele mai căutate modele de ceasuri de lux este o ultimă dovadă că piața second-hand a ceasurilor de lux, care odată înregistra o creștere explozivă, începe să piardă din elan.  

Conform specialiștilor, creșterea valorii criptomonedelor a creat o nouă clasă de cumpărători de produse de lux, ducând la creșteri de prețuri fără precedent pentru modelele oferite de mărci precum Rolex, Audemars Piguet și Patek. Însă acum, după ce multe monede digitale s-au prăbușit, consumatorii s-au îndreptat în direcția opusă și au început să vândă ceasuri de lux.

Directorul general de la Chrono24, Tim Stracke, spune că renunțarea la anumit modele de ceasuri duce la o consolidare a prețurilor. În același timp, Tim Stracke subliniază că volumul tranzacțiilor pe platforma online Chrono24, care acționează ca intermediar între dealeri sau vânzători privați și cumpărători, a înregistrat o creștere de peste 50% în prima jumătate a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceasuri de lux
criptomone