Platforma Coinbase blochează 25.000 portofele crypto ale unor utilizatori ruși

Platforma Coinbase blochează 25.000 portofele crypto ale unor utilizatori ruși
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Exchange-ul de criptomonede Coinbase susține că a blocat peste 25.000 de adrese de portofel digital ale persoanelor sau entităților rusești, care ar fi implicate în activități ilicite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adresele blocate reprezintă aproape 0,2% din cei 11,4 milioane de utilizatori ai Coinbase care efectuează tranzacții lunare prin platforma de tranzacționare crypto, pe baza datelor din 2021, citate de Bloomberg.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Într-o postare publicată luni pe blogul companiei, Paul Grewal, CLO (Chief Legal Officer) Coinbase, spune că platforma americană de schimb de criptomonede a interzis accesul celor 25.000 de persoane și utilizează analiza blockchain pentru a identifica adresele potențial legate de acestea, pe care le adaugă și pe o listă internă cu adresele care ar trebui blocate, arată Startup Cafe.

El a mai adaugăt că „le-am împărtășit autorităților pentru a sprijini în continuare aplicarea sancțiunilor”.

După ce Rusia a invadat Ucraina, administrația Biden a cerut exchange-urilor de criptomonede să se asigure că indivizii și organizațiile nu folosesc monedele virtuale pentru a evita sancțiunile impuse de Washington.

Platforma de schimb de criptomonede a realizat un profit de peste 322 de milioane de dolari în anul 2020, în principal datorită tranzacțiilor cu bitcoin și ethereum.

Coinbase a raportat în anul 2020 venituri totale de 1,27 miliarde dolari, în creștere substanțială de la 0,53 miliarde de dolari cât obținuse în 2019. Profitul net pe anul 2020 a fost de 322,3 milioane de dolari, după ce în anul 2019 ieșise pe pierderi cu 30 de milioane de dolari.

Exchange-ul de criptomonede Coinbase a fost fondat în anul 2012 la San Francisco, de  Brian Armstrong (CEO), fost inginer la site-ul de închirieri de locuințe Airbnb, și de Fred Ehrsam, fost trader în grupul financiar Goldman Sachs.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
crypto