Porsche și-a depășit părintele

Porsche și-a depășit părintele
scris 6 oct 2022
Porsche a devenit cel mai valoros producător auto din Europa la o săptămână de la oferta publică inițială, capitalizarea sa de piață depășing compania-mamă Volkswagen.
 
Acțiunile producătorului german de mașini sport au crescut joi cu 3,1% pe bursa la Frankfurt,, la 90,68 euro, echivalentul unei valori de piață de 82,7 miliarde de euro, peste evaluarea Volkswagen de 78,6 miliarde de euro. VW vinde aproximativ 10 milioane de vehicule într-un an obișnuit, față de cele 300.000 de livrări ale Porsche, notează Bloomberg.
FOTO Noile tramvaie de la Arad, expus în București la Salon. Când vor ieși pe traseu CITEȘTE ȘI FOTO Noile tramvaie de la Arad, expus în București la Salon. Când vor ieși pe traseu

Porsche și-a revenit în această săptămână, după ce luni a coborât sub prețul său de IPO pe fondul presiunilor de pe piețele financiare, iar acum se tranzacționează cu aproximativ 10% peste prețul de listare.

Porsche a debutat pe bursă la 82,50 euro - limita superioară a intervalului pe care VW îl viza - pe 29 septembrie, în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale din Europa de la cea a companiei miniere Glencore, care a atras aproape 10 miliarde de dolari în 2011. După capitalizarea companiei listate, a fost cel mai mare IPO înregistrat în Europa.

În cadrul IPO-ului Porsche fost scoase la vânzare 12,5% din acțiunile emise, iar prețul obținut de companie pentru acestea a fost de aproximativ 9,4 miliarde de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
vw
cel mai valoros producator auto
companii auto
volswagen