Prețul gazelor în Europa continuă să scadă, în urma diminuării temerilor privind livrările din Rusia

Prețul gazelor în Europa continuă să scadă, în urma diminuării temerilor privind livrările din Rusia
scris 27 mai 2022

Prețurile de referință la gaze naturale în Europa au continuat să scadă vineri, îndreptându-se spre a treia săptămână de declin consecutiv, în urma diminuării temerilor privind întreruperea livrărilor din Rusia, transmite Bloomberg.

La bursa de la Amsterdam, cotațiile futures la gaze cu livrare în luna iulie afișau vineri dimineața o scădere de 3%, până la 87,71 de euro pentru un Megawatt-oră, în timp ce la contractele cu livrare în luna iunie, care expiră luni, se înregistra un declin de 3,8%, după un recul de 2,4% joi, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Tranzacție pe piața farma: Terapia Cluj cumpără portofoliul Uractiv de la Fiterman Pharma CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție pe piața farma: Terapia Cluj cumpără portofoliul Uractiv de la Fiterman Pharma

Traderii se așteaptă ca livrările de gaze din Rusia să rămână stabile vineri, chiar dacă fluxul prin Ucraina rămâne redus din cauza războiului.

În 27 aprilie, Gazprom a oprit complet livrările de gaze naturale în Polonia și Bulgaria, în absența plăților în ruble de la cele două țări. De atunci, temerile privind modul în care companiile din UE pot plăti pentru livrările de gaze rusești fără a încălca sancțiunile impuse Rusiei de blocul comunitar s-au atenuat. Companiile din UE au găsit metode de a îndeplini cerințele Moscovei fără a încălca sancțiunile.

Europa a majorat importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) pentru a face față reducerii livrărilor rusești. Pe continent, aprovizionarea cu gaze de la terminalele de import a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia