Airbnb a început să folosească A.I. pentru a identifica în avans clienții problematici

Airbnb a început să folosească A.I. pentru a identifica în avans clienții problematici
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2023

Brian Chesky, CEO-ul platformei de rezervări online Airbnb, a dezvăluit că aceasta folosește inteligența artificială (A.I.) pentru a identifica în avans clienții care vor da probabil o petrecere în locuința rezervată, relatează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Folosim tehnici de învățare automată ('machine learning') pentru a ne uita la ultimul miliard și jumătate de sosiri ale oaspeților pentru a vedea care [rezervare] a dus la o petrecere și care nu”, a spus el într-un interviu acordat agenției Bloomberg.

DOCUMENT Clarificări în procesul dintre deținătorul Borsec și Apele Române. Cum vor fi acordate de acum licențele CITEȘTE ȘI DOCUMENT Clarificări în procesul dintre deținătorul Borsec și Apele Române. Cum vor fi acordate de acum licențele

„Dacă încerci să faci asta prin prisma ochiului uman, s-ar putea să nu observi vreun șablon, dar A.I. poate revizui peste un miliard de puncte de date, găsi numeroase asemănări și crea un set de reguli”, a adăugat el.

Chesky a explicat că, în cazul în care o solicitare de rezervare a unor utilizatori ai platformei ridică semne de întrebare, „fie îi oprim, fie le cerem mai multe informații până când suntem confortabili cu tine sau nu devenim confortabili cu tine”, scrie Hotnews.ro.

Șeful Airbnb a mai explicat că inteligența artificială va fi folosită și pe partea de gazde, urmând a fi utilizată pentru a verifica dacă fotografiile cu locul în care se află locuințele scoase la închiriere sunt confirmate de imagini din satelit. Această măsură vizează identificarea și eliminarea anunțurilor false.

New York a devenit un furnizor surpriză de motorină în contextul embargoului rusesc CITEȘTE ȘI New York a devenit un furnizor surpriză de motorină în contextul embargoului rusesc

Airbnb a interzis temporar organizarea de petreceri la locuințele închiriate în noiembrie 2019, după un incident mortal ce a avut loc în Statele Unite.

Un an mai târziu, compania a testat extinderea restricției în condițiile în care tot mai mulți clienți au început să organizeze petreceri la locuințele rezervate în timpul pandemiei de COVID-19.

Airbnb a anunțat în iunie anul trecut că interdicția va deveni una cu caracter permanent, afirmând că unii musafiri „au ales să își ducă comportamentul de la bar și club în locuințe, acestea fiind închiriate uneori prin intermediul platformei noastre”.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
cazare