Producătorul german de sisteme pentru iluminat Osram, cu o fabrică în România, a primit o ofertă de preluare de 3,4 miliarde euro

Producătorul german de sisteme pentru iluminat Osram, cu o fabrică în România, a primit o ofertă de preluare de 3,4 miliarde euro
scris 4 iul 2019

Bain Capital și Carlyle Group au depus o ofertă angajantă de 3,4 miliarde de euro pentru preluarea producătorului german de dispozitive pentru iluminat Osram Licht, prezent în România printr-o companie mixtă administrată împreună cu Continental.

Acțiunile Osram s-au apreciat cu până la 5% joi, până la un maxim intra-day de 33,90 euro, după ce compania a anunțat că cele două fonduri de private equity au depus o ofertă de 35 euro pe acțiune. Potrivit unei surse citate de Bloomberg, Consiliul de Supraveghere al companiei va decide în cursul zilei dacă va recomanda sau nu oferta acționarilor.

Prețul de 35 euro pe acțiune evaluează Osram la aproximativ 3,4 miliarde de euro, cu 300 milioane de euro peste capitalizarea de la închiderea tranzacțiilor miercuri. Incluzând datoriile companiei, oferta evaluează producătorul german la 3,9 miliarde de euro.

Cel mai mare berar al lumii vrea să atragă 9,8 miliarde de dolari din listarea la Hong Kong a operațiunilor din Asia-Pacific, cel mai mare IPO din acest an CITEȘTE ȘI Cel mai mare berar al lumii vrea să atragă 9,8 miliarde de dolari din listarea la Hong Kong a operațiunilor din Asia-Pacific, cel mai mare IPO din acest an

Osram, companie desprinsă din gigantul german Siemens în 2013, este unul dintre principalii furnizori de sisteme pentru iluminatul auto la nivel global, cu peste 26.000 de angajați și venituri anuale de 3,8 miliarde de euro.

În vara anului trecut, Osram a inauguarat la Iași o unitate de producție a pieselor de iluminat pentru mașini, în cadrul unei companii internaționale înființată împreună cu producătorul de componente auto și anvelope Continental.

În primele șase luni de activitate, Osram Continental România, cu circa 140 de angajați, a raportat afaceri de 10,1 milioane de lei și o pierdere de aproape 2,1 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
osram
bain capital
carlyle group
oferta preluare
osram continental romania