Proprietarul enciclopediei Britannica ia în calcul listarea la bursă, la o evaluare de peste 1 miliard dolari

Proprietarul enciclopediei Britannica ia în calcul listarea la bursă, la o evaluare de peste 1 miliard dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 sep 2022

Britannica Group, editorul dicționarului Merriam-Webster și al celebrei enciclopedii omonime, analizează lansarea unei oferte publice inițiale, la o evaluare de peste 1 miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondată în urmă cu 254 de ani, editura s-a transformat într-o afacere din domeniul tehnologiei educației cu produse în principal digitale, după ce și-a retras cea mai mare parte a materialelor tipărite în urmă cu un deceniu.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, compania s-ar putea lista la bursă chiar anul viitor, la o evaluare de peste 1 miliard de dolari. De asemenea, Britannica ia în calcul o eventuală strângere de fonduri de la investitori privați înainte de listare.

Ce pregătește UE - Vrea reducerea obligatorie a consumului de electricitate și o taxă pe profiturile companiilor energetice CITEȘTE ȘI Ce pregătește UE - Vrea reducerea obligatorie a consumului de electricitate și o taxă pe profiturile companiilor energetice

Momentul listării va depinde de condițiile de piață, iar Britannica ar putea decide să rămână privată, au precizat sursele menționate.

Înființată în Scoția în 1768, Britannica are sediul central în Chicago din 1935, când se afla în proprietatea retailerului american Sears. Compania a fost cumpărată în 1995 de un grup de investitori condus de elvețianul Jacob Safra.

Britannica estimează venituri de circa 200 milioane de dolari în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
enciclopedia britannica
dictionarul merriam webster
ipo
listare bursa
oferta initiala actiuni