Protestele de la cea mai mare fabrică de telefoane Apple pot tăia serios din producția de iPhone Pro

Protestele de la cea mai mare fabrică de telefoane Apple pot tăia serios din producția de iPhone Pro
scris 29 nov 2022
Protestele de la Zhengzhou, principalul centru de producție de telefoane Apple, vor duce probabil la un deficit de producție de aproape 6 milioane de unități iPhone Pro în acest an, potrivit unei persoane familiarizate cu operațiunile de asamblare, citată de Bloomberg. Acțiunile s-au prăbușit în primele tranzacții din SUA.

Situația rămâne neclară la fabrică, iar estimarea producției pierdute s-ar putea schimba, a declarat sursa. Situația va depinde de rapiditatea cu care Foxconn Technology Group, compania taiwaneză care operează fabrica, va reuși să readucă oamenii pe liniile de asamblare după protestele violente împotriva restricțiilor Covid.

Dacă blocajele vor continua în săptămânile următoare, producția ar putea fi întârziată și mai mult.

Acțiunile Apple au scăzut luni cu 1,9% în pre-market. Acestea au scăzut cu 17% până acum în acest an.

GRAFIC Petrolul a coborât la minimele anului, pe fondul protestelor împotriva restricțiilor Covid din China CITEȘTE ȘI GRAFIC Petrolul a coborât la minimele anului, pe fondul protestelor împotriva restricțiilor Covid din China

O serie de proteste au izbucnit la cea mai mare fabrică de iPhone din lume din orașul chinez Zhengzhou, potrivit unor imagini difuzate recent. Filmările și fotografiile arată sute de muncitori protestând, iar unii dintre ei se confruntă cu persoane în costume de protecție și cu poliția. Cei care au transmis în direct protestele au declarat că unii muncitori au fost bătuți de poliție. 

Doar în noiembrie, producția iPhone ar putea fi cu mai mult de 30% sub normal, după ce la cea mai mare uzină din lume au fost proteste dure, iar o parte din orașul Zhengzhou este în lockdown, din cauza cazurilor de Covid.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
iphone pro