Rezervele internaționale ale Venezuelei au coborât la minimul ultimilor 30 de ani

Rezervele internaționale ale Venezuelei au coborât la minimul ultimilor 30 de ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 ian 2020

Rezervele internaționale ale Venezuelei au scăzut cu peste 830 de milioane de dolari în mai puțin de o săptămână și au atins cel mai redus nivel din ultimii 30 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Venezuela a încheiat anul 2019 cu rezerve de aproape 7,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, care citează datele băncii centrale. Până joi, 2 ianuarie, rezervele țării s-au redus cu 832 milioane de dolari, la 6,63 miliarde de dolari.

Este cel mai mic nivel începând cu iulie 1989. Statul din America Latină se confruntă de mai mulți ani cu o criză politică și economică de proporții, agravată de sancțiuni financiare internaționale.

Șefa Băncii Centrale Europene s-a înhămat la o sarcină dificilă- încearcă să învețe germana CITEȘTE ȘI Șefa Băncii Centrale Europene s-a înhămat la o sarcină dificilă- încearcă să învețe germana

În mai anul trecut, Venezuela a vândut aur în valoare de aproximativ 570 de milioane de dolari din rezerva băncii centrale, deși autoritățile americane au dispus înghețarea activelor administrației conduse de Nicolas Maduro.

“Scăderea rezervelor internaționale ale băncii centrale este brutală. Nu există nicio modalitate de a apăra bolivarul împotriva dolarului”, a comentat, pe Twitter, Jose Guerra, un parlamentar din Opoziție.

Bolivarul venezuelean s-a depreciat cu 31,6% în fața dolarului american pe piața neagră de luni până vineri, la 71.451 de unități. Banca centrală a anunțat, vineri, un curs oficial de 54.442 de bolivari pentru un dolar.

viewscnt
Afla mai multe despre
venezuela
rezerve internationale
rezerve valutare
aur
scadere
bolivar