Rusia a obținut în martie venituri de 32 de miliarde de dolari: Ceea ce vedem este o ușoară scădere, dar nu avem dubii

Rusia a obținut în martie venituri de 32 de miliarde de dolari: Ceea ce vedem este o ușoară scădere, dar nu avem dubii
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2023

Veniturile care au intrat luna trecută în bugetul Rusiei au depășit 32 de miliarde de dolari, a informat ministrul de Finanțe, Anton Siluanov, la emisiunea TV "Moscova. Kremlin. Putin", transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Trezoreria a primit 2.500 miliarde de ruble", a anunțat Siluanov. În mod obișnuit, Ministerul de Finanțe publică la mijlocul lunii informațiile privind bugetul, inclusiv cheltuielile, din luna precedentă.

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut. IRCC crește crește la 5,98% CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut. IRCC crește crește la 5,98%

În primele două luni din 2023 deficitul bugetar al Rusiei a crescut, în urma sancțiunilor și a altor restricții, inclusiv plafonarea prețurilor pentru țițeiul rusesc și produsele petroliere ale țării, impusă de Occident în urma invadării Ucrainei, scrie Agerpres.

"Ceea ce vedem este o ușoară scădere a veniturilor din petrol și gaze, deoarece parametrii de preț pentru resursele energetice sunt cumva diferiți față de ceea ce am prevăzut în buget. Dar sunt sigur că ne vom îndeplini toate obligațiile, nu am niciun dubiu în legătură cu asta", a declarat Siluanov.

Restricțiile internaționale impuse Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, inclusiv un plafon de preț de 60 de dolari pentru un baril de țiței, impus de G7 (grupul statelor puternic industrializate), au creat o situație în care țițeiul rusesc Urals se vinde la un discount semnificativ de preț față de țițeiul Brent.

Moscova se bazează pe veniturile din exporturile de petrol și gaze, care anul trecut s-au situat la 11.600 miliarde de ruble (154,68 miliarde de dolari), pentru a finanța cheltuielile bugetare. Diminuarea veniturilor din exporturile de petrol și gaze a forțat Moscova să înceapă să cheltuie o parte din rezervele sale valutare pentru a acoperi un deficit bugetar care a crescut din cauza costurilor asociate cu invadarea Ucrainei.

Duminică, vicepremierul Alexander Novak a anunțat că Rusia a decis să prelungească reducerea cu 500.000 de barili pe zi a producției de petrol până la finele anului. "Ca măsură preventivă împotriva unei noi volatilități pe piață, Federația Rusă va implementa o reducere voluntară a producției de 500.000 de barili pe zi, până la finele lui 2023, comparativ cu producția medie din luna februarie", a precizat Alexander Novak într-un comunicat de presă.

În data de 10 februarie, Alexander Novak anunța ca Rusia își va reduce producția de petrol cu 500.000 de barili pe zi până la finele lunii martie, pentru ca la data de 21 martie să anunțe că reducerea producției va continua până la finele lunii iunie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
venituri