S&P retrage ratingurile pentru toate firmele rusești după interdicția introdusă de UE

S&P retrage ratingurile pentru toate firmele rusești după interdicția introdusă de UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2022

Agenția de evaluare financiară S&P Global Ratings a decis să retragă toate ratingurile acordate firmelor rusești, după ce săptămâna trecută Comisia Europeană a interzis marilor agenții de rating să acorde calificative pentru datoria suverană a Rusiei și a firmelor rusești, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Retragerea va intra în vigoare înainte de termenul limită de 15 aprilie impus de UE, au anunțat luni analiștii S&P, Michelle James și Arnaud Humblot. Retragerea ratingurilor pentru toate firmele rusești vine după ce S&P și-a suspendat operațiunile din Rusia după invadarea Ucrainei, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Ratingul suveran al Rusiei a fost coborât în repetat rânduri în ultimele săptămâni, S&P aducându-l până la "CC", cu doar două trepte peste "default" (-incapacitate de plată-nr.). Săptămâna trecută, S&P a avertizat că datoria suverană a Rusiei este "extrem de vulnerabilă la neplată", un avertisment care se adaugă celor similare venite de la Fitch Ratings și Moody's Investors Service.

La jumătatea acestei luni, Comisia Europeană a avertizat că principalele trei agenții de rating din lume, S&P Global, Moody's și Fitch, riscă să își piardă autorizația de funcționare în UE dacă nu vor respecta interdicția de a acorda calificative pentru datoria suverană a Rusiei și a firmelor rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p global ratings
rusia