Șefa Băncii Centrale Europene s-a înhămat la o sarcină dificilă- încearcă să învețe germana

Șefa Băncii Centrale Europene s-a înhămat la o sarcină dificilă- încearcă să învețe germana
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2019

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, s-a înhămat la o sarcină care pare la fel de dificilă ca și relansarea inflației în zona euro: învățarea limbii germane, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este de înțeles de ce fostul ministru francez al Finanțelor ar fi interesată să comunice în limba țării unde își are sediul central Banca Centrală Europeană (Frankfurt, Germania - n.r.). În plus, limba germană este limba nativă a unui sfert din populația zonei euro iar politicile elaborate la Frankfurt, în special cele privitoare la dobânzile negative, nu au fost privite favorabil în cea mai mare economie a Europei. În aceste condiții capacitatea de a explica aceste decizii în limba germană ar putea fi de ajutor, scrie Agerpres.

Cel mai puternic val de restructurări din 2015: băncile au anunțat desființarea a 78.000 de locuri de muncă. Noi concedieri așteptate în 2020 CITEȘTE ȘI Cel mai puternic val de restructurări din 2015: băncile au anunțat desființarea a 78.000 de locuri de muncă. Noi concedieri așteptate în 2020

"Este un atuu important dacă poți vorbi limba locală. În general, germanii simt că BCE nu comunică suficient", spune Philipp Hildebrand, fost președinte al Băncii Naționale a Elveției, țară cu patru limbi oficiale printre care și germana.

Dacă acesta este obiectivul pentru noul an pe care și l-a propus Lagarde, atunci este vorba de unul formidabil. În limba germană substantivele au trei genuri, comparativ cu două în franceză, verbele pot fi plasate la sfârșitul propoziției și multe dintre ele sunt neregulate.

Potrivit Institutului Goethe, doar pentru a putea purta o conversație elementară în limba germană este nevoie de 240 de ore de studiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
limba germana