Șeful Generali obține sprijinul Consiliului de Administrație, pe fondul neînțelegerilor cu acționarii

Șeful Generali obține sprijinul Consiliului de Administrație, pe fondul neînțelegerilor cu acționarii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2021

Consiliul de Administrație al Assicurazioni Generali SpA a susținut reînnoirea mandatului directorului general Philippe Donnet, trecând cu vederea opoziția din partea a doi acționari cheie ai celei mai mari companii italiene de asigurări, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Influenții oameni de afaceri Francesco Gaetano Caltagirone și Leonardo Del Vecchio, al doilea respectiv al treilea mare acționar de la Generali, se opuneau reconfirmării lui Philippe Donnet în funcția de CEO, apreciind că planurile acestuia cu privire la fuziuni și achiziții sunt prea timide, scrie Agerpres.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

În schimb, principalul acționar de la Generali, banca de investiții Mediobanca, este în favoarea acordării celui de-al treilea mandat pentru Philippe Donnet, care a condus compania prin criza COVID-19 și pe un parcurs care îi permite să își atingă țintele propuse pentru finele lui 2021.

Consiliul de Administrație al Generali a fost de acord luni, cu o majoritate de voturi, să susțină lista de candidați care va fi supusă spre aprobare acționarilor în primăvară, inclusiv numirea lui Donnet pentru al treilea mandat. Decizia a fost sprijinită de nouă dintre cei 13 membri ai Board-ului, au declarat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Atât Leonardo Del Vecchio, fondatorul grupului Luxottica, care deține marca Ray-Ban, cât și Francesco Gaetano Caltagirone, un magnat al construcțiilor din Italia, și-au majorat participațiile pe care le dețin la Generali și în paralel au acumulat și acțiuni la Mediobanca, crescând presiunile la adresa directorului băncii Alberto Nagel. Recent, Del Vecchio și Caltagirone au dezvăluit că au încheiat un acord pentru a se consulta reciproc când vine vorba de deciziile cu privire la Generali, unde dețin în total o participație de 12,5% după ce un al treilea acționar minoritar s-a alăturat pactului celor doi investitori.

O participație de 12,5% este apropiată de pachetul de 13% deținut de Mediobanca la Generali, însă săptămâna trecută banca de investiții a împrumutat mai multe acțiuni la Generali pentru a ajunge la 17% din drepturile de vot la compania de asigurări.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

În paralel, Leonardo Del Vecchio, care în urmă cu doi ani a provocat o surpriză în sectorul financiar din Italia după ce a devenit cel mai mare acționar la Mediobanca, a criticat dependența băncii de investiții de participația deținută la Generali. Cu toate acestea, Mediobanca a anunțat că va continua să își majoreze drepturile de vot la Generali până la adunarea generală anuală din primăvara lui 2022, când acționarii grupului de asigurări vor avea ultimul cuvânt cu privire la directorul general.

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 de milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
generali