Șeful McDonald's din Marea Britanie, chemat în Parlament

Șeful McDonald's din Marea Britanie, chemat în Parlament
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 nov 2023

Șeful McDonald's din Marea Britanie a fost chemat să răspundă la întrebări în Parlament, după ce lanțul de fast-food a fost lovit de acuzații de agresiune sexuală, rasism și hărțuire în francizele sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alistair Macrow, directorul general al McDonald's în Marea Britanie și Irlanda, va apărea în fața deputaților pe 14 noiembrie, a anunțat Comisia pentru afaceri și comerț din parlamentul britanic într-un comunicat, preluat de Bloomberg.

Parlamentarii vor întreba, probabil, ce a făcut McDonald's pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, după ce BBC a relatat, în iulie, că peste 100 de actuali și foști angajați au afirmat că au fost expuși la o cultură toxică. Lucrători cu vârste de doar 17 ani au declarat că s-au confruntat în mod regulat cu hărțuirea sexuală din partea colegilor și chiar a managerilor.

Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă CITEȘTE ȘI Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă

"Sunt complet hotărât să eradichez orice comportament care nu se încadrează în standardele înalte de respect, siguranță și incluziune pe care le cerem de la toți cei de la McDonald's", a declarat Macrow.

Macrow a adăugat că McDonald's a investigat toate reclamațiile aduse în atenția sa, a introdus un mecanism suplimentar de raportare și a angajat PricewaterhouseCoopers pentru a-i evalua procedurile interne.

Comisia va audia, de asemenea, un francizat McDonald's și doi sindicaliști.

McDonald's este unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat din Marea Britanie. Gigantul din fast-food are peste 170.000 de angajați în 1.450 de restaurante, potrivit BBC.

Cei mai mulți lucrători nu sunt angajați direct de companie, deoarece McDonald's folosește un sistem de franciză, ceea ce înseamnă că operatorii individuali sunt autorizați să administreze restaurantele și să angajeze personalul.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's marea britanie
mediu de lucru toxic
cultura toxica restaurante mcdonald's
acuzatii hartuire sexuala
agresiune sexuala mcdonald's