Spania exclude să se împrumute pe 100 de ani, ca Austria. “Vom continua cu obligațiunile pe 50 de ani”

Spania exclude să se împrumute pe 100 de ani, ca Austria. “Vom continua cu obligațiunile pe 50 de ani”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 iul 2019

Spania nu are în plan emiterea de obligațiuni cu o maturitate de 100 de ani, însă va continua să se împrumute pe perioade lungi, de 50 de ani, potrivit șefului Trezoreriei, Carlos San Basilio.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spania a vândut pentru prima dată obligațiuni cu scadența la 50 de ani în 2016.

“Intenția noastră este să emitem obligațiuni pe 50 de ani în mod regulat, dar nu să le ducem mai departe, cum au făcut austriecii, care vând pe 100 de ani”, a spus San Basilio într-un interviu, citat de Bloomberg.

Guvernul a împrumutat 2 miliarde euro de pe piețele externe și a depășit deja planul pe tot anul, după ce în martie a luat 3 miliarde euro, sumă record CITEȘTE ȘI Guvernul a împrumutat 2 miliarde euro de pe piețele externe și a depășit deja planul pe tot anul, după ce în martie a luat 3 miliarde euro, sumă record

Investitorii care caută plasamente ultrasigure în titluri de stat și randamente de peste 1% s-au îndreptat în număr tot mai mare spre Europa în ultimii ani, deși doar câteva state, precum Belgia, Irlanda și Austria, au extins maturitățile la un secol.

Luna trecută, Austria a atras 1,25 miliarde de euro din vânzarea de obligațiuni pe 100 de ani, la un randament de 1,171%, emisiunea fiind suprasubscrisă de peste 4 ori.

Ministrul spaniol al Economiei, Nadia Calvino, a declarat, miercuri, că guvernul de la Madrid își va intensifica eforturile în vederea scăderii ritmului de îndatorare al țării.

În aprilie, Spania și-a redus ținta privind împrumuturile noi cu 5 miliarde de euro, până la 30 miliarde de euro pe an, cea mai mică valoare începând cu anul 2007.

“Vom vedea în septembrie sau octombrie dacă putem să reducem și mai mult ținta privind datoria netă”, a spus Calvino.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
obligatiuni
maturitati
scadenta
trezorerie
imprumuturi