Spania: pachet nou de măsuri, de 10 miliarde de euro, pentru reducerea inflației

Spania: pachet nou de măsuri, de 10 miliarde de euro, pentru reducerea inflației
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 dec 2022
Guvernul spaniol a anunțat o nouă serie de măsuri în valoare de 10 miliarde de euro pentru 2023, menite să contribuie la reducerea inflației.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Cel mai recent pachet, prezentat marți la Madrid de premierul Pedro Sanchez, include o prelungire cu șase luni a scutirilor de taxe pentru energie și gaze care urmau să expire până la sfârșitul acestui an, un nou ajutor direct pentru aproximativ 4,2 milioane de familii cu venituri mici, în valoare de 200 de euro, și reduceri de taxe pentru alimentele de bază.
Investitorii blocați cu obligațiuni rusești și-au găsit salvatorii în cumpărătorii kazahi CITEȘTE ȘI Investitorii blocați cu obligațiuni rusești și-au găsit salvatorii în cumpărătorii kazahi

De asemenea, guvernul a convenit să pună capăt unei reduceri la pompă pentru combustibil și să direcționeze ajutoarele către sectorul transporturilor și cel al agriculturii, să prelungească până la sfârșitul anului viitor limitarea creșterii chiriilor la 2% și să ofere sprijin în valoare de 900 de milioane de euro pentru companiile industriale care utilizează intensiv gazul.

Din toamna anului trecut, Sanchez a promis măsuri în valoare de 35 de miliarde de euro, adică 2,5% din PIB, pentru a încerca să limiteze inflația. Creșterea anuală a prețurilor de consum din Spania a urcat la aproape 11% după ce invazia Rusiei în Ucraina a declanșat o criză energetică în întreaga Europă.
 
Deși măsurile, împreună cu scăderea costurilor energiei, au contribuit la reducerea inflației cu 4 puncte procentuale din iulie, creșterea prețurilor va rămâne substanțială în 2023 și 2024, potrivit Băncii Spaniei.
viewscnt
Afla mai multe despre
spania
inflatie
masuri inflatie
energie