Spotify va avea o secțiune de „social audio”

Spotify va avea o secțiune de „social audio”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mar 2022

Platforma suedeză de streaming Spotify se pregătește să inaugureze o nouă secțiune în cadrul propriei aplicații, dedicate pentru ceea ce de la Clubhouse încoace se numește „social audio”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interesul pentru „social audio” a scăzut mult în ultima vreme, însă, pentru a-și pune în valoare o achiziție făcută anul trecut și a-și mai rotunji veniturile, Spotify va adăuga o secțiune specială pentru acest tip de conținut.

Noua secțiune se va numi Spotify Live și este considerată în interiorul companie o modalitate de a facilita creatorilor organizarea unor conversații, pe care fanii și utilizatorii să le poată asculta.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

Sursele anonime citate de Bloomberg cred că lansarea Spotify Live va avea loc cândva în al doilea trimestru al anului.

În 2021, când „social audio” și Clubhouse erau încă pe val, Spotify cumpăra Locker Room. Serviciul a fost apoi redenumit Green Room și oferit într-o aplicație separată, pentru ca acum să devină Spotify Live și să fie integrat în aplicația principală.

Pentru o parte dintre utilizatori, aglomerarea aplicației și ceea ce abonații care nu se dau în vânt după emisiuni audio numesc „podcast spam” sunt deja motive care-i fac să ia în considerare Apple Music sau alte servicii similare care nu amestecă podcast-urile și muzica.

Cu Spotify Live, platforma suedeză devine și mai aglomerată și se îndepărtează și mai mult de motivul principal pentru care se abonează utilizatorii, muzica, ceea ce ar putea dăuna platformei pe termen lung serviciului, dacă experiența muzicală va fi afectată.

Spotify încă nu oferă un nivel de compresie lossless pentru muzică, spre deosebire de principalii rivali, deși a promis anterior că va avea așa ceva până la finele lui 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
social audio