SUA: Numărul cererilor de șomaj scade peste așteptări, la cel mai redus nivel de la debutul pandemiei

SUA: Numărul cererilor de șomaj scade peste așteptări, la cel mai redus nivel de la debutul pandemiei
scris 7 aug 2020

Numărul cererilor de șomaj din SUA a revenit pe scădere săptămâna trecută și a coborât la cel mai redus nivel de la izbucnirea pandemiei, un semnal de îmbunătățire pe piața muncii din cea mai mare economie a lumii.

Numărul cererilor inițiale pentru ajutor de șomaj a scăzut cu 249.000 în săptămâna încheiată pe 1 august, până la 1,186 milioane, potrivit datelor ajustate sezonier publicate de Departamentul Muncii. În săptămâna anterioară, numărul cererilor inițiale de șomaj a crescut cu 13.000, la 1,435 miloane.

Declinul de săptămâna trecută a fost cel mai mare din ultimele aproape două luni și a surprins pozitiv analiștii, care estimau că 1,4 milioane de americani au depus cereri de șomaj în perioada 26 iulie-1 august.

Economistul șef al BCE avertizează că economia nu se va redresa deplin în viitorul apropiat CITEȘTE ȘI Economistul șef al BCE avertizează că economia nu se va redresa deplin în viitorul apropiat

Contractele futures pe acțiunile americane au trecut pe apreciere în urma publicării datelor.

“Cifrele de astăzi reprezintă o evoluție binevenită, deoarece arată că îmbunătățirea condițiilor generale din piața muncii pare să se reia”, a comentat Russell Price, economist senior la Ameriprise Financial, citat de Bloomberg.

În pofida semnalelor pozitive din ultima săptămână, piața muncii mai are mult de recuperat până să revină la condițiile de dinaintea pandemiei. Numărul total de noi cereri săptămânale de șomaj se menține peste pragul de 1 milion și, deși companiile recrutează în continuare angajați, ritmul angajărilor a încetinit abrupt în iulie, potrivit unui raport al ADP Research Institute.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj sua
cereri somaj
piata muncii sua
pandemie
coronavirus