Subsidiara Vodafone din Spania, evaluată la peste 4 miliarde dolari, atrage pețitori

Subsidiara Vodafone din Spania, evaluată la peste 4 miliarde dolari, atrage pețitori
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 apr 2023

Subsidiara spaniolă a Vodafone Group este curtată de mai mulți investitori interesați de o eventuală preluare, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Vânzarea activelor spaniole ar putea aduce grupului britanic încasări de peste 4 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul britanic de telecomunicații a fost contactat de fondul de private equity Apollo Global Management și de alți investitori cu privire la o potențială tranzacție, au declarat pentru Bloomberg persoane care au cunoștință de acest subiect.

Deși nu derulează un proces formal de vânzare a subsidiarei spaniole, Vodafone va lua în considerare oferte la un preț corect, au precizat acestea.

Gripa aviară este atât de gravă în Japonia încât fermierii nu mai au unde să îngroape păsările moarte. McDonalds și 7-Eleven suspendă vânzarea unor produse CITEȘTE ȘI Gripa aviară este atât de gravă în Japonia încât fermierii nu mai au unde să îngroape păsările moarte. McDonalds și 7-Eleven suspendă vânzarea unor produse

Vodafone España ar putea fi evaluată la peste 4 miliarde de dolari.

Deliberările sunt în curs de desfășurare și nu există certitudinea că vor duce la vânzarea operațiunilor spaniole. Un reprezentant al Vodafone a refuzat să comenteze informațiile.

Apple va produce filme pentru cinematografe CITEȘTE ȘI Apple va produce filme pentru cinematografe

Afacerile Vodafone în Spania au scăzut în ultimii ani, afectate de concurența puternică din partea operatorului local Telefonica, a companiei franceze Orange și a companiei cu capital privat Masmovil Ibercom. Din 2018 până în 2022, veniturile grupului în Spania s-au redus cu 16%, la aproximativ 4,2 miliarde de euro (4,6 miliarde de dolari).

Nick Read, fostul director general al Vodafone, a încercat anul trecut să realizeze o fuziune în Spania, dar a ratat ocazia, după ce Orange și Masmovil au convenit să își combine operațiunile din această țară.

Vodafone a fost presată să își simplifice activitatea și să realizeze tranzacții pentru a debloca valoare pentru investitori și pentru a revigora prețul acțiunilor, care au pierdut aproape 60% din valoare în ultimii cinci ani.

În timp ce a reușit să vândă subsidiare mai mici în țări precum Ungaria și o participație în divizia sa de infrastrctură, Vantage Towers, grupul a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește tranzacțiile pe piețele mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone spania
vanzare vodafone spania
oferte preluare