Tesla a semnat un acord secret cu compania minieră braziliană Vale pentru furnizarea de nichel

Tesla a semnat un acord secret cu compania minieră braziliană Vale pentru furnizarea de nichel
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2022

Tesla a semnat un acord secret cu compania minieră braziliană Vale pentru furnizarea de nichel producătorului american de mașini electrice, a informat Bloomberg News, citând surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețul nichelului, care este esențial pentru fabricarea bateriilor pentru vehicule electrice, a crescut constant chiar și înainte de conflictul din Ucraina, care a adus la accentuarea avansului și a declanșat haos la Bursa de Metale din Londra la începutul lunii martie, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Prețurile altor metale utilizate la construcția de mașini, inclusiv aluminiu, paladiu și litiu, au crescut și ele recent.

Tesla, cel mai mare producător de automobile din lume în funcție de valoarea de piață, a semnat un acord cu Vale pentru aprovizionarea timp de mai mulți ani cu nichel din Canada, a informat Bloomberg.

Constructorul auto nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Vale a refuzat să comenteze informația, dar a spus că a declarat anterior că compania vinde în prezent 5% din producția sa pe piața de vehicule electrice și intenționează să crească această pondere la 30%-40%.

Tesla a fost mai puțin afectată de problemele lanțurilor de aprovizionare apărute în urma pandemiei de Covid-19, în comparație cu alți producători de automobile care au redus producția din cauza lipsei mai multor componente, între care cipuri și metale pentru bateriile vehiculelor electrice.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat la începutul acestei luni că producătorul de mașini electrice și compania sa de rachete SpaceX se confruntă cu presiuni inflaționiste semnificative în privința materiilor prime și logisticii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
nichel