Tesla ar putea reduce cu 20% prețul automobilelor produse în China

Tesla ar putea reduce cu 20% prețul automobilelor produse în China
scris 19 dec 2019

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc. analizează posibilitatea reducerii cu 20% a prețului sedanului Model 3 produs în Chinak, începând din 2020, în ideea de a atrage mai mulți cumpărători, în contextul în care cea mai mare piață mondială pentru autovehiculele electrice dă semne de încetinire, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, Tesla vrea să reducă prețul automobilelor Model 3 prin utilizarea mai multor componente produse în China, ceea ce îi va permite companiei americane să importe mai puține componente și deci să evite plata unor tarife vamale. Sursele au adăugat că, cel mai probabil, prețurile pentru automobilele care vor fi construite la noua uzină Telsa de lângă Shanghai, și care în prezent încep de la 355.800 yuani (50.800 de dolari), vor fi reduse începând din a doua jumătate a lui 2020. Amploarea reducerii de preț și momentul în care va fi introdusă vor depinde de condițiile de pe piață, au precizat sursele, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ VIDEO Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea lui Donald Trump în vederea demiterii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea lui Donald Trump în vederea demiterii

O eventuală reducere de 20% a prețului unui automobil Model 3 ar însemna că prețul de pornire ar fi unul de sub 300.000 de yuani. Aceasta în condițiile în care, luna trecută, producătorul auto chinez Xpeng a anunțat că noul său sedan electric P7 va avea un preț de cost cuprins între 270.000 și 370.000 de yuani. De asemenea, cel mai ieftin model al producătorului NIO, modelul de teren ES6, are un preț de pornire de 358.000 de yuani.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini china