Tesla, în centrul unei anchete UE privind vehiculele electrice importate din China

Tesla, în centrul unei anchete UE privind vehiculele electrice importate din China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 oct 2023
Tesla se află în centrul unei anchete privind vehiculele electrice care intră în Uniunea Europeană din China, potrivit surselor Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Scopul investigației este să stabilească dacă și în ce măsură China a subvenționat Tesla și producătorii autohtoni, inclusiv BYD, SAIC Motor și Nio, și de a lua orice măsuri compensatorii necesare pentru a egaliza condițiile de concurență pentru industria UE.
Vodafone negociază vânzarea diviziei din Spania, unde Digi crește puternic și erodează cotele de piață ale concurenților CITEȘTE ȘI Vodafone negociază vânzarea diviziei din Spania, unde Digi crește puternic și erodează cotele de piață ale concurenților

În etapa de colectare a probelor din cadrul anchetei UE privind vehiculele electrice chinezești și subvențiile de care acestea au beneficiat, Tesla a fost indicată ca posibil beneficiar al subvențiilor acordate.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 1,6% în pre-market după știrea Bloomberg.
 
Ancheta pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut-o publică pe 13 septembrie are potențialul de a remodela competiția pe cea de-a doua piață de EV din lume, după China. Totuși, Bloomberg notează că ambele părți au motive întemeiate pentru să acționeze cu atenție: în timp ce UE riscă să își expună producătorii la potențiale represalii, blocul comunitar este cea mai atractivă destinație de export pentru companiile chineze care dispun de capacități de producție excedentare.
 
Tesla a început să exporte Model 3 construite la fabrica sa din Shanghai la sfârșitul anului 2020.
viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china
masini electrice
subventii
ancheta ue