TotalEnergies vinde 2.200 benzinării retailerului canadian Couche-Tard, care a încercat anterior să preia Carrefour

TotalEnergies vinde 2.200 benzinării retailerului canadian Couche-Tard, care a încercat anterior să preia Carrefour
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 mar 2023

Operatorul canadian de magazine de proximitate Alimentation Couche-Tard (Couche-Tard) va cumpăra aproape 2.200 de benzinării din Europa de la grupul petrolier francez TotalEnergies, într-o tranzacție de 3,1 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania canadiană a agreat să preia toate activele de retail ale TotalEnergies din Germania și Olanda, precum și o participație de 60% din afacerile francezilor din Belgia și Luxemburg, scrie Bloomberg.

Acțiunile Couche-Tard s-au apreciat cu 2% pe bursa din Toronto în urma anunțului.

SURPRIZĂ FOTO KFC intră în benzinăriile Rompetrol CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO KFC intră în benzinăriile Rompetrol

Compania canadiană a fost în căutarea unor achiziții importante de când oferta sa de 20 miliarde de dolari pentru achiziția Carrefour a eșuat în urmă cu doi ani, pe fondul opoziției guvernului francez.

Amprenta Couche-Tard în Europa, prezentă  în principal în țările scandinave, ar urma să crească cu 80%.

Tranzacția vine în contextul în care stațiile de alimentare se pregătesc să renunțe la vânzările de combustibili și să devină centre de retail și servicii. Uniunea Europeană își propune să interzică vânzarea de vehicule cu motoare cu combustie internă până în 2035, în cadrul efortului de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până la mijlocul secolului.

“Aceste tendințe majore determină TotalEnergies să ia decizii cu privire la viitorul rețelelor sale de retail din Europa, în contextul în care veniturile din vânzările de combustibil vor scădea, în timp ce vehiculele electrice se vor încărca mai des acasă și la locul de muncă și mai rar în stațiile de alimentare”, potrivit TotalEnergies.

Benzinăriile din cele patru țări vizate de tranzacție vor continua să opereze sub marca TotalEnergies cel puțin cinci ani, timp în care compania franceză va asigura furnizarea combustibilului.

Alimentation Couche-Tard operează o rețea de peste 14.000 de magazine de proximitate în America de Nord, Asia și nordul Europei, având 120.000 de angajați. Compania deține magazine sub brandurile Couche-Tard, Circle K și Ingo.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alimentation couche tard
benzinarii totalenergies
magazine benzinarii