Trump amenință că va majora din nou tarifele pentru importurile din China: Președintele Xi Jinping este un om minunat, “dar el ține cu China și eu cu SUA”

Trump amenință că va majora din nou tarifele pentru importurile din China: Președintele Xi Jinping este un om minunat, “dar el ține cu China și eu cu SUA”

Donal Trump și Xi Jinping la summitul APEC din 2017

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 iun 2019

Președintele SUA, Donald Trump, a amenințat, luni, că va majora din nou tarifele pentru importurile din China, dacă omologul său chinez, Xi Jinping, nu se va întâlni cu el la reuniunea liderilor G20 din această lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat dacă SUA vor majora taxele vamale pentru bunurile chinezești încă neafectate de creșterile anterioare în absența unei întrevederi cu președintele Xi Jinping la summitul G20 din Japonia, Trump a răspuns afirmativ.

“Da, vor intra imediat în vigoare”, a spus Trump într-un interviu pentru CNBC, citat de Bloomberg. “Cred că el va merge (Xi Jinping – n.r. ) și că avem programată o întâlnire. Eu cred că el va veni, iar eu am o relație minunată cu el. Este un om incredibil, un om minunat. Este foarte puternic, foarte inteligent, dar el ține cu China și eu țin cu SUA”, a adăugat Trump.

Bancherii de pe Wall Street avertizează că războiul comercial SUA-China riscă să arunce economia globală într-o nouă recesiune CITEȘTE ȘI Bancherii de pe Wall Street avertizează că războiul comercial SUA-China riscă să arunce economia globală într-o nouă recesiune

Negocierile comerciale dintre cele două superputeri mondiale au ajuns la un impas luna trecută, după ce Trump a acuzat China că a încălcat prevederile unui acord provizoriu. SUA au majorat atunci tarifele vamele pentru un nou grup de importuri chinezești, ridicând la 250 miliarde de dolari valoarea produselor taxate suplimentar până în prezent.

Bunuri chinezești în valoare de 325 miliarde de dolari pe an sunt în prezent neafectate de majorările tarifare, însă Trump a avertizat că și acestea vor fi supuse în curând unor taxe crescute la 25%.

“China va încheia un accord, pentru că va fi nevoită să facă acest lucru”, a spus Trump luni.

Președintele american a sugerat, din nou, că un eventual acord cu China ar putea viza și gigantul din telecom Huawei, inclus recent pe o listă neagră a entităților cu care companiile din SUA nu pot face afaceri din motive de siguranță națională.

“Văd compania ca pe o amenințare. În același timp, însă, este foarte probabil să putem face ceva în privința Huawei, ca parte a negocierilor comerciale cu China, a spus Trump, precizând că Beijingul este “mult” mai interesat să ajungă la o înțelegere decât SUA.

“China vrea să încheie un acord mult mai mult decât mine, dar vom vedea ce se va întâmpla”.

La summitul G20 de la Osaka, Trump are programate întrevederi atât cu președintele chinez, cât și cu președintele rus, Vladimir Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
xi jinping
g20
summit g20 japonia
tarife vamale
huawei
acord comercial