Acordul SUA-Mexic și așteptările de relaxare monetară trag în sus bursele

Acordul SUA-Mexic și așteptările de relaxare monetară trag în sus bursele
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 iun 2019

Bursele încep săptămâna într-o notă pozitivă, în contextul în care piețele au reacționat pozitiv la acordul dintre SUA și Mexic, iar investitorii anticipează relaxarea politicii monetare din partea Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele american Donald Trump amenințase că va impune taxe de 5% asupra bunurilor mexicane dacă Mexicul nu va impune noi măsuri pentru a limita imigrația de la granița cu SUA. Taxele urmau să intre în vigoare luni, însă Trump a anunțat pe Twitter vineri seara că guvernele au ajuns la un acord și că taxele au fost „suspendate pe termen nedefinit”.

Indicele pan-european Stoxx 600 crește cu 0,15%, extinzându-și avansul, după ce săptămâna trecută a avut cea mai mare creștere din ultimele 2 luni. Bursa de la Londra crește cu 0,49%, cea de la Paris avansează cu 0,25%, în timp ce bursa de la Frankfurt este închisă. 

Acțiunile producătorilor europeni din industria auto, care ar fi fost afectați puternic de tarifele impuse importurilor din Mexic, urcă cu 0,55%. Acțiunile din domeniul petrolului și gazelor crescut cu 0,45%, în contextul în care cotațiile țițeiului urcă.

Merkel susține că UE ignoră amenințările din partea companiilor chineze în domeniul concurenței și reclamă decizia Bruxelles-ului de a bloca fuziunea Siemens - Alstom CITEȘTE ȘI Merkel susține că UE ignoră amenințările din partea companiilor chineze în domeniul concurenței și reclamă decizia Bruxelles-ului de a bloca fuziunea Siemens - Alstom

Grupul britanic din industria turismului Thomas Cook, unul dintre cele mai mari din lume, a urcat pe bursă cu până 24% după ce a confirmat că discută cu Fosun International vânzarea operațiunilor de servicii și pachete turistice.

În SUA, indicii au deschis în creștere. S&P 500 avansează cu circa 1%, indicele îndreptându-se spre a cincea ședință pozitivă.

"Rămânem puțin sceptici în legătură cu raliul început săptămâna trecută, care se datorează și de această dată așteptărilor legate de relaxarea politicii monetare și calmarea tensiunilor comerciale. Prețul acțiunilor rămâne mare, iar economia globală este încă slabită, ceea ce sugerează că riscul unui declin rămân crescut", spune Christian Mueller-Glissmann, managing director la Goldman Sachs în Londra, citat de Bloomberg.

În Asia, bursa de la Shanghai a crescut cu 0,86%, iar cea de la Tokyo a urcat cu 1,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua-mexic
mexic
acord sua
trump
fed
burse