Turiștii europeni fug în Mauritius

Turiștii europeni fug în Mauritius
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2023

Mauritius înregistrează un aflux semnificativ de vizitatori din Europa, care încearcă să scape de valurile de căldură din timpul verii, proteste și consecințele războiului din Ucraina, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din turism generate de insula din Oceanul Indian au crescut cu aproape 70%, până la 35,8 miliarde rupi (779 milioane de dolari) în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate recent de banca centrală. Pentru întregul an 2023, veniturile din turism sunt prognozate să crească cu 23%, până la 80 de miliarde de rupii, a declarat luna trecută guvernatorul Băncii centrale din Maurițius, Harvesh Seegolam, arată Agerpres.

Plajele cu nisip alb din Mauritius sunt de mult timp o atracție pentru turiști, în pofida faptului că se află la o distanță de 9.600 de kilometri de Europa Occidentală, iar industria sa turistică a devenit și mai competitivă odată cu deprecierea monedei locale în raport cu moneda euro. Chiar dacă numărul de vizitatori este în continuare sub nivelul de dinaintea pandemiei, turiștii au tendința de a petrece sejururi mai lungi și a cheltui sume mai mari.

Tranzacție: Carrefour va cumpăra de la Louis Delhaize activele Cora și Match din Franța. În România, Carrefour a anunțat în primăvară achiziția magazinelor Cora CITEȘTE ȘI Tranzacție: Carrefour va cumpăra de la Louis Delhaize activele Cora și Match din Franța. În România, Carrefour a anunțat în primăvară achiziția magazinelor Cora

Datele publicate la începutul lunii de Agenția națională de statistică arată că sosirile de turiști au explodat cu 58%, până la 596.446 în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Numărul vizitatorilor din Franța a crescut cu 60%, iar a celor din Germania a urcat cu 36% în timp ce în cazul rușilor aproape s-a dublat.

Anul acesta se anunță a fi unul „excepțional” pentru New Mauritius Hotels Ltd., unul dintre cei mai mari operatori hotelieri, rezervările în avans arătând foarte bine, spune directorul general Stephane Poupinel de Valence. De asemenea, o serie de mari companii aeriene au introdus zboruri suplimentare spre Maurițius, ceea ce a ajutat industria locală a ospitalității.

viewscnt
Afla mai multe despre
mauritius
turisti