Twitter lansează o funcție de editare

Twitter lansează o funcție de editare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 sep 2022

Twitter va lansa în curând un buton de editare pentru mesajele publicate pe platformă, o funcție solicitată de mulți ani de utilizatori, dar pe care compania a evitat până acum să o implementeze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Twitter testează în prezent butonul de editare cu un grup mic de utilizatori, funcția urmând să fie lansată în următoarele săptămâni, inițial pentru abonații serviciului cu plată Twitter Blue, potrivit unui anunț pe blogul Twitter, citat de Bloomberg.

Denumită Edit Tweet, funcția le va permite utilizatorilor să modifice textul unui mesaj timp de până la 30 de minute după publicarea acestuia. Tweet-urile editate vor fi semnalizate cu o pictogramă, o marcă temporală și o etichetă, iar cititorii vor avea acces la toate versiunile anterioare ale mesajului.

Elon Musk invocă acuzațiile unui fost director al Twitter ca nou motiv pentru a renunța la preluarea companiei. Platforma ar fi ascuns probleme grave legate de protecția datelor utilizatorilor CITEȘTE ȘI Elon Musk invocă acuzațiile unui fost director al Twitter ca nou motiv pentru a renunța la preluarea companiei. Platforma ar fi ascuns probleme grave legate de protecția datelor utilizatorilor

Twitter a dezbătut ani de zile argumentele pro și contra unui buton de editare, pe fondul temerilor că funcția va fi folosită în mod abuziv, de persoane care speră să devină virale, doar pentru a schimba conținutul unui mesaj după ce acesta a fost redistribuit.

Lansarea funcției a revenit în discuție la începutul acestui an, după ce Elon Musk a cumpărat 9.2% din companie și a postat un sondaj prin care își întreba urmăritorii dacă vor un buton de editare.

Majoritatea celor care au votat au răspuns pozitiv, iar Twitter a confirmat rapid că testa deja funcția la nivel intern. Într-un efort aparent de a distanța proiectul de influența lui Musk, platforma a precizat că a început să lucreze la un buton de editare înainte de sondajul lui Musk.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
buton editare twitter
editare tweeturi