UE vrea ca instanța să oblige AstraZeneca să accelereze livrarea dozelor de vaccin împotriva Covid-19

UE vrea ca instanța să oblige AstraZeneca să accelereze livrarea dozelor de vaccin împotriva Covid-19
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 mai 2021

Uniunea Europeană vrea ca instanța să oblige compania farmaceutică AstraZeneca să livreze de urgență milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva Covid-19 către blocul comunitar, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UE încearcă să convingă instanța că se confruntă cu o nevoie urgentă de vaccinuri, care justifică emiterea unui ordin menit să forțeze AstraZeneca să majoreze substanțial numărul de doze livrate. Ulterior, aceeași instanță va decide, tot anul acesta, dacă AstraZeneca a încălcat condițiile contractuale.

Amazon, la un pas de preluarea Metro-Goldwyn-Mayer CITEȘTE ȘI Amazon, la un pas de preluarea Metro-Goldwyn-Mayer

"Având în vedere nevoia urgentă de vaccinuri pentru continuarea imunizării în statele membre, Comisia Europeană a solicitat Curții să solicite companiei livrarea unui număr suficient de doze", a declara un purtător de cuvânt al Comisiei.

Luna aceasta, Comisia Europeană (CE) a dat în judecată, pentru a doua oară, laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, cerând despăgubiri. UE urmărește atât obținerea unor despăgubiri, cât și accelerarea livrărilor către statele membre. Ambele procese se judecă în Belgia.

În primul trimestru, AstraZeneca a livrat doar 30 de milioane de doze de vaccin din cele 120 de milioane de doze promise. Grupul farmaceutică a anunțat, ulterior, că nu va putea respecta țintele de livrări nici în trimestrul al doilea.

Vaccinul produs de AstraZeneca a fost al treilea ser anti-Covid19 aprobat în UE după cel al Pfizer/BioNTech și cel fabricat de Moderna.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
oxford
vaccin covid
vaccin astrazeneca
proces astrazeneca
livrari astrazeneca
contract astrazeneca
contract vaccinuri