Uleiul comestibil va fi urmărit non-stop de poliția din Indonezia

Uleiul comestibil va fi urmărit non-stop de poliția din Indonezia
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2022

Poliția din Indonezia va supraveghea non-stop activitățile de producție și distribuție de ulei de gătit, după ce creșterea prețurilor la alimente a devenit un subiect sensibil din punct de vedere politic în această țară asiatică, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Echipe de intervenție, compuse din ofițeri de poliție, agenți de informații și angajați guvernamentali, se vor asigura că firmele produc ulei de gătit în conformitate cu obiectivele propuse și îl vând pentru un preț mai mic decât plafonul de 14.000 de rupi (98 de cenți) litrul, a declarat șeful Poliției din Indonezia, Listyo Sigit Wibowo.

Augusta Dragic, co-fondator Superbet, intră în Consiliul de Administrație al One United Properties CITEȘTE ȘI Augusta Dragic, co-fondator Superbet, intră în Consiliul de Administrație al One United Properties

"Anchetele noastre de pe teren arată că uleiul de gătit nu este încă disponibil pe toate piețele și trebuie să luăm măsuri suplimentare", a declarat luni șeful Poliției, după o întâlnire cu ministrul Industriei din Indonezia, Agus Gumiwang Kartasasmita, scrie Agerpres.

Guvernul de la Jakarta are probleme în a face față cererii de ulei de gătit în Indonezia, în pofida faptului că această țară este cel mai mare producător mondial de ulei de palmier. În luna martie, creșterea prețurilor la uleiul de gătit a dus rata inflației la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, ceea ce l-a determinat pe președintele Joko Widodo să anunțe ajutoare în bani pentru familiile cu venituri reduse și micile firme care au nevoie de ulei comestibil pentru a putea funcționa.

viewscnt
Afla mai multe despre
ulei comestibil
indonezia