Petrolul crește, acțiunile globale scad după escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Petrolul crește, acțiunile globale scad după escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 oct 2023
Prețul petrolului a crescut cu peste 3%, iar acțiunile scad după ce o explozie la un spital din Gaza a complicat eforturile diplomatice de a ține în frâu conflictul din Orientul Mijlociu și după ce Iranul și-a intensificat retorica împotriva Israelului, cerând un emargo.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Contractele futures pe S&P 500 pierd 0,4%, iar indicele european Stoxx 600 scade cu 0,3%, în contextul în care creșterea acțiunilor din sectorul energetic a contribuit la compensarea altor pierderi. Avansul petrolului s-a accelerat după ce ministrul de externe al Iranului a cerut un embargo petrolier împotriva Israelului. Prețul aurului a crescut, deoarece investitorii caută active refugiu.
Ungaria consideră un „pas ostil” taxa impusă de Bulgaria pentru tranzitul gazelor rusești și amenință cu măsuri CITEȘTE ȘI Ungaria consideră un „pas ostil” taxa impusă de Bulgaria pentru tranzitul gazelor rusești și amenință cu măsuri

United Airlines Holdings scade cu 4,8% în tranzacțiile de dinaintea pieței, conducând scăderile altor transportatori, după ce compania a avertizat asupra unui potențial impact puternic asupra profitului ca urmare a suspendării zborurilor către Tel Aviv.

Președintele Joe Biden a aterizat miercuri în Israel, la câteva ore după ce explozia din spital a ucis sute de persoane. Liderii Iordaniei, Egiptului și liderii teritoriului palestinian au anulat un summit cu Biden, care intenționa să folosească această călătorie pentru a întări angajamentul SUA față de Israel.
 
"Riscurile unei escaladări au crescut pe fondul ultimelor știri referitoare la explozia de la spital. La orice escaladare clară, ne putem aștepta să vedem o intensificare a aversiunii față de risc", a declarat Jane Foley, șefa departamentului de strategie valutară de la Rabobank, citată de Bloomberg.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
hamas
israel
gaza
petrol
aur
burse
actiuni
spital