Unilever concurează cu L’Oreal, Estée Lauder, Puig și Shiseido pentru preluarea brandului de cosmetice Charlotte Tilbury

Unilever concurează cu L’Oreal, Estée Lauder, Puig și Shiseido pentru preluarea brandului de cosmetice Charlotte Tilbury
scris 4 mai 2020

Cinci mari companii, printre care Unilever și L’Oreal, au depus oferte pentru preluarea brandului britanic de cosmetice de lux Charlotte Tilbury, tranzacție evaluată la peste 1 miliard de lire sterline.

Gigantul anglo-olandez din industria bunurilor de larg consum și cea mai mare companie de cosmetice din lume concurează cu Estée Lauder, Shiseido și Puig, compania spaniolă care distribuie parfumurile Pacco Rabanne și Nina Ricci, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Charlotte Tilbury a angajat consultanți de la Goldman Sachs și Jefferies Financial Group pentru a se ocupa de tranzacție, iar câștigătorul ar putea fi anunțat în mai, au precizat sursele menționate.

PREMIERĂ pe fondul coronavirus - Europa a cumpărat, pentru prima dată, mai multe mașini electrice decât China CITEȘTE ȘI PREMIERĂ pe fondul coronavirus - Europa a cumpărat, pentru prima dată, mai multe mașini electrice decât China

Compania a fost fondată în 2013 de britanica Charlotte Tilbury (47 ani), make-up artist pentru top-modele ca Gisele Bundchen și Kate Moss.

Speculații privind o posibilă vânzare a companiei au fost vehiculate în presă încă de la începutul anului trecut. Atunci, presa din Marea Britanie a relatat că Charlotte Tilbury ar fi primit o ofertă de 1 miliard de dolari de la Estee Lauder, sub suma cerută de companie, de 1,4 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
charlotte tilbury
makeup artist
cosmetice de lux
unilever
loreal
shiseido
vanzare