Utilizarea cărbunelui în producția de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta

Utilizarea cărbunelui în producția de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2023

Utilizarea cărbunelui în producția de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta, deoarece răspândirea pe scară largă a surselor de energie regenerabile înlocuiește combustibilii fosili poluanți, se arată într-un raporta la firmei de consultanță Rystad Energy, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Electricitatea produsă în urma arderii cărbunelui va ajunge la aproximativ 10.373 TWh pe plan global în 2023, apoi va scădea la 10.332 TWh în 2024. Este o schimbare minoră, dar semnificativă, apreciază firma cu sediul la Oslo, scrie Agerpres.

VIDEO Rockstar a publicat, forțat, primul trailer pentru GTA VI CITEȘTE ȘI VIDEO Rockstar a publicat, forțat, primul trailer pentru GTA VI

Cărbunele este cea mai mare sursă de electricitate și reducerea emisiilor centralelor electrice este critică deoarece omenirea caută să țină sub control schimbările climatice. Liderii mondiali, directori și activiști de mediu s-au întâlnit în cadrul COP28 - Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice din Dubai - pentru a finaliza acorduri de sporire a utilizării energiei verzi și limitarea consumului de combustibili fosili.

"Scăderea în generarea totală de cărbune în 2024 ar putea fi mică pe hârtie, dar indică începutul erei energiei regenerabile pe piața energiei. Folosirea cărbunelui în sectorul energiei atinge nivelul de vârf ", a apreciat Carlos Torres Diaz, vicepreședinte în cadrul Rystad. 

viewscnt
Afla mai multe despre
carbune
energie