Orban vrea să construiască la Budapesta, cu miliarde de euro de la un investitor de calibru, un cartier de zgârie nori similar cu Dubai

Orban vrea să construiască la Budapesta, cu miliarde de euro de la un investitor de calibru, un cartier de zgârie nori similar cu Dubai
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Guvernul ungar a anunțat că intenționează să investească șase miliarde de euro, în principal finanțare din străinătate, pentru a construi un cartier de zgârie nori similar cu Dubaiul în jurul unei gări abandonate din Budapesta, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un teren din nord-estul zonei Pesta, aflat în proprietatea companiei naționale de căi ferate din Ungaria, urmează să fie dezvoltat într-un nou cartier utilizând investiții private în valoare de cel puțin cinci miliarde de euro, a spus ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Janos Lazar. Guvernul ungar va cheltui la rândul său aproximativ un miliard de euro pentru a îmbunătăți infrastructura din zonă, arată Agerpres.

FOTO Titan Power, în linie dreaptă pentru viitoarea centrală Titan. „Prima investiție majoră din ultimii 15 ani pentru agent termic în București. 10 ani de când fostul CET din Titan a fost tăiat la fier vechi. \ CITEȘTE ȘI FOTO Titan Power, în linie dreaptă pentru viitoarea centrală Titan. „Prima investiție majoră din ultimii 15 ani pentru agent termic în București. 10 ani de când fostul CET din Titan a fost tăiat la fier vechi. "

Janos Lazar nu a dezvăluit identitatea potențialului investitor străin, spunând doar că este unul din cei mai mari din lume și că tranzacția va face obiectul unui acord interguvernamental. Potrivit unor informații din presa ungară, investitorul este o companie cu sediul în Emiratele Arabe Unite.

Premierul Viktor Orban a mandatat construcția unui proiect important care să fie comparabil cu Dubaiul în termeni de grandoare, a spus Lazar. În prezent, construirea de zgârie nori în zona Pesta a capitalei ungare este interzisă, însă Janos Lazar a fost de părere că noul cartier general al grupului petrolier Mol, o clădire de 143 de metri amplasată în zona Buda, a deschis în mod inevitabil calea pentru construirea mai multor astfel de "orori".

DECIZIE Producătorii de vinuri vor trebui să detalieze compoziția. Câți aditivi, precum sulf, albuș de ou, vezică uscată de pește și alți compuși chimici conține o sticlă. Ce se întâmplă cu etichetele vechi CITEȘTE ȘI DECIZIE Producătorii de vinuri vor trebui să detalieze compoziția. Câți aditivi, precum sulf, albuș de ou, vezică uscată de pește și alți compuși chimici conține o sticlă. Ce se întâmplă cu etichetele vechi

Planuri similare, care vizau dezvoltarea unor zone din jurul altor gări din Budapesta, au eșuat în trecut. Autoritățile municipale din Budapesta au criticat deja planurile Guvernului pentru noul hub, care ar modifica peisajul urban într-o zonă istorică a Budapestei.

Janos Lazar a precizat că detaliile proiectului vor fi puse la punct în prima jumătate a anului următor

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ungaria
budapesta
cartier