Vânzări record pentru Porsche în 2019 grație SUV-urilor Macan și Cayenne

Vânzări record pentru Porsche în 2019 grație SUV-urilor Macan și Cayenne

Foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2020

Constructorul auto german de automobile sport Porsche AG a raportat luni vânzări record pentru anul 2019, grație SUV-ului Macan care a fost responsabil pentru o treime din livrări, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, Porsche a livrat la nivel mondial un număr record de 280.800 de automobile, cu 10% mai multe decât în 2018, grație apetitului solid al consumatorilor pentru SUV-urile Macan și Cayenne, scrie Agerpres.

Mercedes-Benz a devansat BMW și Audi, rămânând cel mai mare producător mondial de automobile de lux CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz a devansat BMW și Audi, rămânând cel mai mare producător mondial de automobile de lux

"Suntem optimiști că putem susține acest nivel ridicat al cererii în 2020", a declarat directorul de vânzări de la Porsche, Detlev von Platen. Potrivit acestuia, vânzările ar trebui să fie influențate de "introducerea unor noi modele și comenzilor pentru Taycan".

În 2019, principala piață a Porsche a rămas China, unde constructorul german a livrat 86.752 automobile, adică 31% din total. A doua piață este SUA cu 61.568 vehicule, urmată de Europa cu 31.618 vehicule.

În rândul modelelor, cel mai bine vândut a fost SUV-ul Macan cu aproape 100.000 de unități vândute, adică mai mult de o treime din livrările totale. Macan și-a devansat fratele mai mare, SUV-ul Cayenne, din care s-au vândut 92.000 de unități. Împreună SUV-urile Macan și Cayenne au fost responsabile pentru 68% din vânzările Porsche.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
cayenne
macan