Zborurile cu avionul în Europa vor scădea cu 55% în acest an comparativ cu 2019

Zborurile cu avionul în Europa vor scădea cu 55% în acest an comparativ cu 2019
scris 14 sep 2020

Revenirea călătoriilor cu avionul în Europa a intrat în marșarier, avertizează Eurocontrol. agenția care supervizează spațiul aerian european, transmite Bloomberg.

Agenția a apreciat că eșecul coordonării între țări subminează încrederea pasagerilor și afectează o industrie vitală, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Metroul din Drumul Taberei va fi dat în folosință cu călători marți, 15 septembrie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Metroul din Drumul Taberei va fi dat în folosință cu călători marți, 15 septembrie

Eurocontrol a estimat luni că aproximativ șase milioane de zboruri cu avionul vor fi efectuate în acest an în Europa, cu 55% mai puține decât în 2019, și cu un milion mai puțin decât estima în luna aprilie, când flotele aeriene din întreaga lume erau blocate la sol.

"Mergem în marșarier acum și acest lucru este îngrijorător pentru întreaga industrie", a declarat directorul general de la Eurocontrol, Eamonn Brennan, dând vina pe lipsa de coordonare între țări cu privire la reluarea zborurilor și pentru că au creat confuzie și au subminat încrederea pasagerilor.

Speranțele companiilor aeriene din Europa pentru o relansare a traficului la finele verii nu s-au materializat deoarece numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a continuat să crească, iar țările au introdus diferite restricții pentru călătorii.

Eurocontrol susține că după ce în luna august programul zborurilor a revenit la jumătate din nivelul normal, proporția zborurilor va scădea cu 40% până în ianuarie, față de o precedentă estimare privind o scădere cu 20%.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
eurocontrol