Franța va analiza "cu obiectivitate" orice ofertă pentru participația Engie la Suez

Franța va analiza "cu obiectivitate" orice ofertă pentru participația Engie la Suez
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2020

Statul francez va analiza ''cu obiectivitate'' oferta companiei Veolia pentru preluarea participației deținute de Engie la Suez, precum și orice alte oferte care ar putea apărea, a afirmat ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Veolia a făcut o propunere, ar putea exista și altele. Ele vor fi analizate cu obiectivitate", a declarat Bruno Le Maire la postul de radio Europe 1, scrie Agerpres.

SIF Banat – Crișana a cumpărat platforma IMGB într-o tranzacție de circa 40 milioane de euro CITEȘTE ȘI SIF Banat – Crișana a cumpărat platforma IMGB într-o tranzacție de circa 40 milioane de euro

Acesta a explicat că este esențial ca, indiferent de tranzacție, să fie păstrate locurile de muncă în Franța, viitorul acționar majoritar să fie francez și valoarea noului acord să fie satisfăcătoare pentru stat, care deține o participație la Engie.

Recent, Veolia a oferit 2,9 miliarde de euro, sau 15,50 euro pe acțiune, pentru preluarea participației de 29,2% pe care o deține Engie la Suez, ca un preludiu pentru lansarea unei oferte complete de preluare.

Aprobarea Guvernului francez este esențială pentru finalizarea afacerii, deoarece statul deține 23,6% la Engie.

Președintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu, a afirmat că oferta Veolia este prea scăzută. Întrebat dacă oferta Veolia ar putea fi îmbunătățită, Le Maire a declarat: 'Orice ofertă poate fi întotdeauna îmbunătățită'.

Veolia și Engie sunt prezente și în Romania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
suez