Potențialii investitori trebuie să achite o contribuție de examinare în cuantum de 10.000 euro.
Amnistia fiscală a adus la bugetul statului 5,8 miliarde de lei, potrivit datelor obținute de Profit.ro, o sumă în linie cu estimarea revizuită a Ministerului Finanțelor, de 5,5-6 miliarde de lei. Suma obținută de stat din plata de datorii în cadrul amnistiei din acest an este de 4-5 ori mai mare față de amnistiile din 2015-2016 și 2020-2022, în contextul în care Ministerul Finanțelor s-a adresat acum unui număr mare de persoane, inclusiv persoane fizice, și a recurs chiar și la înștiințări trimise prin Poștă, pentru a informa datornicii că pot beneficia de amnistie.
Telekom Romania Mobile a pierdut la Curtea de Apel București în dosarul în care a solicitat suspendarea unei decizii a ANAF privind plata a 33,5 milioane de euro (detalii AICI), impusă suplimentar grupului grec OTE, în urma unei inspecții fiscale efectuate pentru anii fiscali 2017-2021 la filiala din România.
În 1900, cu un an înainte de moartea sa, Jean Braikoff îi donează casa soției sale, Maria. La două decenii și jumătate distanță, fiii lui, Jean Victor și Teodor, vor vinde casa.
Activitatea siderurgică are o vechime de peste 2 secole în orașul Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.
Dacia a reușit să mențină un ritm de creștere rezonabil, unul care ar putea să-i asigure un avans mic, dar important, față de anul anterior. Chiar dacă nu va atinge performanțele istorice din 2019, brandul românesc deținut de Renault Group are toate șansele să încheie anul cu un rezultat pozitiv.
Decizia Fitch de a revizui perspectiva României la negativă reflectă nu doar o criză politică, ci și una de încredere financiară, care va avea consecințe profunde asupra economiei naționale. În acest moment, ratingul de țară BBB-, cel mai scăzut în categoria investment grade, ne lasă la limita de a fi considerați o economie cu risc ridicat. Dacă tendințele actuale persistă, există riscul să coborâm în categoria junk, ceea ce ar amplifica semnificativ costurile de finanțare externă și ar afecta grav percepția investitorilor asupra stabilității României, atenționează Veronica Duțu, consultant fiscal, într-o discuție cu Profit.ro.
Acționarii Olovina, una dintre cele mai mari fabrici de bere artizanală din România, vor să mute producția dintr-un spațiu închiriat în Voluntari într-un complex de agrement pe care vor să îl construiască pe malul lacului în Moara Vlăsiei, lângă autostradă. Planul companiei este să crească, treptat, capacitatea de producție, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Pandemia i-a pus lacăt pe două treimi din restaurante.
De profesie economist, el a lucrat timp de aproape 25 de ani la Keler Group, cea mai mare casă de clearing și custodie de valori mobiliare de pe piața de capital și cea de energie din Ungaria și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, controlată de banca centrală a Ungariei și cu Bursa de la Budapesta acționar minoritar.