PROFIT GROWTH FORUM: Lucian Croitoru - Economia României are nevoie de o integritate mai mare a autorităților

PROFIT GROWTH FORUM: Lucian Croitoru - Economia României are nevoie de o integritate mai mare a autorităților
scris 20 iun 2017

Economia României are nevoie de o integritate mai mare a Guvernului pentru a crește sustenabil pe termen lung, în condițiile în care există o puternică corelație între cele două, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), la Profit Growth Forum, organizat cu sprijinul BNR.

Forumul are ca parteneri ExxonMobile, OMV Petrom, Mastercard, Visa, Raiffeisen Bank, Orange, Eximbank, UP Romania, Fondul Proprietatea, Idea Bank, cărora le mulțumim pentru participare

Croitoru consideră că o economie nu poate crește sustenabil fără o evoluție în paralel și a integrității Guvernului, în contextul în care țările cele mai dezvoltate au, de regulă, și cele mai scăzute niveluri ale corupției.

PROFIT GROWTH FORUM: Germania recomandă Guvernului să dezvolte sistemul dual de învățământ, extrem de benefic pentru economia germană. Lipsa de predictibiltate a legislației continuă să fie obstacol în afaceri CITEȘTE ȘI PROFIT GROWTH FORUM: Germania recomandă Guvernului să dezvolte sistemul dual de învățământ, extrem de benefic pentru economia germană. Lipsa de predictibiltate a legislației continuă să fie obstacol în afaceri

”Pentru a crește sustenabil, trebuie să creștem integritatea guvernului (...). Există o puternică corelație între integritatea guvernului și o creștere puternică. Acum, România are un nivel al integrității guvernamentale la 40%”, a afirmat Croitoru.

El a arătat că există și o legătură puternică între reducerea corupției si creșterea economiei. În plus, avansul gradului de intermediere financiară este de asemenea foarte important pentru o dezvoltare sustenabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
croitoru
forum
growth