Bugetarii care vor primi pentru anul acesta vouchere de vacanță, în valoare de 800 lei, trebuie să semneze un angajament că vor cheltui din buzunarul propriu încă 800 lei pentru servicii turistice.
Compania de stat Șantierul Naval 2 Mai SA, controlată de Ministerul Economiei, care este acționar majoritar (51%) al Damen Shipyards Mangalia, aflată în insolvență și la care conglomeratul naval olandez Damen are în continuare 49% din capital, deținere în curs de desființare după ce olandezii au denunțat acum aproape 2 ani înțelegerea cu România în baza căreia preluaseră în 2018 și managementul operațional al șantierului, s-a înscris la procedura competitivă de achiziție cu negociere organizată de o altă companie de stat românească, Romtehnica, pentru cumpărarea a până la 3 remorchere maritime, relevă date analizate de Profit.ro.
Producătorul de mobilă Taparo, din Târgu Lăpuș, unul dintre cei mai mari din regiunea Maramureș, care la finele anului trecut a intrat în insolvență, la propria cerere, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro, și a depus notificare de concedieri colective, nu a mai desfășurat activități de producție în lunile februarie și martie, din cauza blocajului financiar în care se află.
Dacia a lansat mai multe modele extrem de importante în ultimii ani, începând cu noua generație Sandero și Logan, apoi noul Jogger, cu primul motor hibrid, a treia generație Duster, apoi intrarea în premiră în clasa C-SUV, cu Bigster.
Unul dintre cei mai mari producători de echipamente energetice, în principal transformatoare de putere, din Azerbaidjan, cu un portofoliu total de 9 fabrici de profil în țara caucaziană, înființat pe vremea Uniunii Sovietice și privatizat după prăbușirea acesteia, a intrat în România.
Romelectro, una dintre cele mai importante și mai vechi companii românești specializate în lucrări la obiective energetice, aflată în insolvență de peste 3 ani, poate fi preluată de o companie de construcții din Italia controlată indirect de un magnat din Kazahstan, relevă date analizate de Profit.ro.
Membrii comisiilor de selecție și nominalizare nu se vor putea afla în raporturi juridice de coordonare sau subordonare ierarhică cu candidații înscriși la procedura de selecție și nominalizare, conform unei ordonanțe de urgență pregătite de Guvern pentru a respecta condițiile solicitate de Comisia Europeană privind managementul corportativ al companiilor de stat.
Comisia Europeană a propus impunerea unor tarife de retorsiune de 25% pentru o serie de produse americane.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, asigură la acest moment aproape jumătate din producția de energie electrică a țării.
Galațiul devine exemplu de bună practică în administrația locală, cu investiții de peste 500 de milioane de euro atrase în ultimii ani, strategii clare de dezvoltare și o viziune coerentă care îmbină infrastructura, educația, mobilitatea și digitalizarea. Acestea au fost temele centrale ale discuției din cadrul emisiunii Smart City România: Ghidul Orașelor Inteligente, unde invitatul special a fost primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, alături de Eduard Dumitrașcu, președintele ARSC, și moderatorul Constantin Rudnițchi.