Deputatul Oana Țoiu (USR) a declarat, marți, despre negocierile dintre partidele pro-europene, pentru formarea guvernului, că pentru USR, obiectivul de a-l avea pe Ilie Bolojan premier este mai important decât opoziția la ideea de rotativă. Ea a precizat că nu s-a discutat încă despre portofoliile de miniștri însă este important ca pe fiecare dintre ministere, să existe setul de măsuri clare.
Liderii coaliției de guvernare au ajuns la un acord pe împărțirea funcțiilor în stat. PSD va primi 6 ministere, printre care Justiția, Transporturile, Agricultura, Sănătatea și Munca. A mai rămas de negociat dacă PSD va primi Energia sau Fondurile Europene, susțin surse politice pentru News.ro.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a precizat că, pentru obținerea calității de asigurat în domeniul asigurărilor de sănătate de către persoanele care au doar venituri din drepturi de autor, asocieri, chirii și activități agricole, acestea pot depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (D212), oricând în cursul anului în care se optează pentru plata contribuției.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Mureș anunță că nivelul clorurilor în apa Târnavei Mici a ajuns la 5.053 mg/l marți după-amiază, în condițiile în care valoarea maximă admisă pentru apa potabilă este de 250 mg/l, iar pentru a evita corodarea fierului și oțelului valoarea maximă este de 3000 mg/l. În aceste condiții, stația de tratare a apei de Târnăveni nu va putea fi repusă în funcțiune mai devreme de miecuri.
Curtea de Conturi a anunțat că a aprobat sesizarea organelor de urmărire penală, după o misiune de audit de conformitate derulată în perioada 2023-2024 la compania de stat Transelectrica, operatorul sistemului energetic național.
Președintele Nicușor Dan cheamă partidele parlamentare, la consultări, joi, la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru.
Încheierea de contracte noi de import de gaze naturale rusești, inclusiv semnarea de acte adiționale la cele existente pentru suplimentarea cantităților comandate, va fi interzisă de la 1 ianuarie 2026, iar livrările efectuate în baza înțelegerilor în prezent în vigoare trebuie să înceteze cel mai târziu la finalul anului 2027.
Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din țară, totodată producător de energie electrică, a constituit într-o singură zi depozite bancare în valoare totală de peste 275 milioane euro (echivalentul a 1,38 miliarde lei), la 3 instituții de credit din România.
Termenul de depunere a planului de măsuri de compensare prevăzut de legislația în vigoare este 30 iunie 2025. Asta ar însemna că România ar mai avea la dispoziție mai puțin de 2 săptămâni, însă surse guvernamentale au transmis Profit.ro că data menționată este un termen recomandat, nu obligatoriu, dat fiind că implementarea planului va începe din 2026.
Procurorii DNA au trimis în judecată trei persoane și o firmă pentru fraudă cu fonduri europene, iar alte opt persoane și societăți comerciale, anchetate în același dosar și-au recunoscut faptele. Prejudiciul depășește 1,2 milioane de lei.