Platforma edtech Kinderpedia intră într-un parteneriat de inovare pe doi ani cu Asociația Școlilor Particulare

Platforma edtech Kinderpedia intră într-un parteneriat de inovare pe doi ani cu Asociația Școlilor Particulare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2023

Compania românească Kinderpedia, care a dezvoltat o platformă de comunicare și management pentru grădinițe și școli, atrăgând finanțări în mai multe runde, anunță un parteneriat pentru inovație cu Asociația Școlilor Particulare din România (ASP). Demersul implică accesul la noi resurse și oportunități de învățare și colaborare pentru profesorii și directorii școlilor și grădinițelor din întreaga țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cele două organizații vor demara și o cercetare de piață pentru a identifica principalele provocări cu care se confruntă școlile și grădinițele particulare din țară și pentru a le oferi soluții la acestea, cu ajutorul tehnologiei.

Kinderpedia a fost înființată 2015, în urma unei finanțări europene de 135.000 de euro, de Daniel Rogoz, Evelina Necula și Valentin Ilea. A raportat la finalul lui 2022 afaceri de 2,8 mil. lei, în creștere cu 57% față de anul precedent.

În platformă sunt înrolate peste 2.000 de școli, grădinițe și centre de cursuri din 26 de țări. În 2021 a atras o investiție în valoare de 1,8 milioane euro, într-o runda condusă de Early Game Ventures, fond de investiții cu capital de risc finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, la care au participat și investitorii existenți.

Germania și Austria rămân cei mai mari investitori străini în România. Țările străine spre care se orientează investitorii români CITEȘTE ȘI Germania și Austria rămân cei mai mari investitori străini în România. Țările străine spre care se orientează investitorii români
Parteneriatul cu ASP, anunțat în cadrul Conferinței Naționale a Asociației Școlilor Particulare din România, care a reunit peste 270 de lideri din 170 de instituții de învățământ private din țară, se va întinde pe durata a doi ani.

„Aproximativ jumătate dintre participanții de la Conferința Națională a ASP sunt utilizatori ai platformei Kinderpedia. Iar acest lucru ne onorează și ne responsabilizează. Parteneriatul este un angajament față de utilizatorii actuali și fată de întreaga comunitate de profesori,educatori și directori a Asociației Școlilor Particulare. Vom continua să furnizăm școlilor și grădinițelor instrumente digitale moderne, ca să le ajutăm să-și simplifice munca administrativă, să accelereze învățarea și să-și consolideze comunitățile”, a spus Evelina Necula, co-fondatoare a Kinderpedia.

„Când am fondat Asociația Școlilor Particulare, în urmă cu trei ani, ne-am propus să fim un for de reprezentare pentru instituțiile de învățământ privat din România, dar și un punct de întâlnire, un spațiu dedicat schimbului de bune practici și de idei. Parteneriatul cu Kinderpedia ne permite să ducem mai departe misiunea și să oferim comunității ASP acces la informații, resurse, dialog cu experți în diverse domenii și lideri în educație. (…) Tehnologia e o componentă cheie a educației viitorului și parteneriatul cu Kinderpedia ne permite să o promovăm către școli și să facem adopția și utilizarea ei ușoare și accesibile”, a spus Christian Comsa, Președintele Asociației Școlilor Particulare.

ASP este o organizație non-guvernamentală care reprezintă și sprijină școlile particulare din România și care aduce împreună peste 324 de instituții de învățământ privat din 34 de județe.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kinderpedia
parteneriat
scoli particulare
evelina necula