Acord în SUA: Boeing va plăti 2,5 miliarde de dolari pentru a pune capăt anchetei penale legate de prăbușirea avioanelor 737 Max

Companii   
Acord în SUA: Boeing va plăti 2,5 miliarde de dolari pentru a pune capăt anchetei penale legate de prăbușirea avioanelor 737 Max

Constructorul american Boeing va plăti 2,5 miliarde de dolari, în urma unui acord cu Departamentul de Justiție al SUA, pentru a închide o anchetă penală privind accidentele aviatice în care au fost implicate aeronave ale companiei.

Modelul 737 Max produs de Boeing a fost ținut la sol din martie 2019, după ce două astfel de aeronave s-au prăbușit. Accidentele, care au avut loc în Indonezia și Etiopia, s-au soldat cu decesul a 346 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

Acordul cu Departamentul de Justiție include o amendă de 243,6 milioane de dolari, despăgubiri de 1,77 miliarde de dolari pentru operatorii aerieni și un fond de 500 de milioane de dolari pentru famiiliie victimelor, potrivit New York Times.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Opt din zece gospodării din România aveau acces la internet de acasă CITEȘTE ȘI Opt din zece gospodării din România aveau acces la internet de acasă

Înțelegerea a fost semnată după 21 de luni de investigații și va permite închiderea urmăririi penale în SUA, protejând astfel zeci de mii de locuri de muncă.

Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a emis, în luna noiembrie, o autorizație de reluarea a zborurilor pentru Boeing 737 Max, la aproape doi ani de la imobilizarea la sol a aeronavelor. Primul zbor a avut loc luna aceasta, cu operatorul American Airlines.

În Europa, zborurile cu 727 Max ar putea fi reluate de la jumătatea acestei luni, după ce Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) a anunțat că avioanele îndeplinesc acum condițiile de siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max
prabusire boeing
reluarea 737 max
zboruri boeing
easa