Linux trece de 4% cotă de piață

Linux trece de 4% cotă de piață
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mar 2024

Linux a ajuns la cea mai mare cotă de piață de care s-a bucurat vreodată, trecând de 4% din piața sistemelor de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La finele lunii februarie, conform măsurătorilor StatCounter, Linux avea o cotă de 4,03% din piața sistemelor de operare pentru desktop.

Este pentru prima oară când Linux trece de 4% din această piață și, deși poate părea puțin, pentru sistemul de operare open-source este o realizare importantă.

Microsoft - Hackerii susținuți de statul rus au încearcat din nou să îi spargă sistemele CITEȘTE ȘI Microsoft - Hackerii susținuți de statul rus au încearcat din nou să îi spargă sistemele

Au fost necesari 30 de ani pentru ca Linux să ajungă să dețină 3% din piața sistemelor de operare, cotă atinsă în luna iunie a anului trecut.

Însă, în mod impresionant, Linux a câștigat un al patrulea procent în ultimele opt luni, ceea ce arată un progres masiv.

Dacă își menține ritmul de creștere din ultima perioadă, Linux ar trebui să treacă de 5% până la finele acestui an.

Linux este preferat în rândul dezvoltatorilor, profesioniștilor IT și pasionaților de tehnologie, care apreciază flexibilitatea și controlul pe care acesta le oferă. În plus, companiile și utilizatorii finali încep să remarce securitatea și stabilitatea acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
linux
sistem de operare
open-source