BERD va investi până la 10 milioane euro în cel de-al doilea fond venture lansat de GapMinder. Fondul, axat pe companii din România

BERD va investi până la 10 milioane euro în cel de-al doilea fond venture lansat de GapMinder. Fondul, axat pe companii din România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 aug 2023
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va investi până la 10 milioane de euro în cel de-al doilea fond de investiții de risc al GapMinder, pentru a susține potențiale achiziții în companii aflate în stadiu incipient de dezvoltare tehnologică din Europa de Sud-Est (ESE).
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
 
Fondul va face în principal investiții în companii care activează în România, dar și în Bulgaria, Croația, Moldova, Serbia și Slovenia.
Grupul Alphabet și-a redus cu 90% participația la operatorul de aplicații de tranzacționare a acțiunilor Robinhood Markets CITEȘTE ȘI Grupul Alphabet și-a redus cu 90% participația la operatorul de aplicații de tranzacționare a acțiunilor Robinhood Markets
GapMinder este un fond de capital de risc destinat investițiilor în companiile de tip start-up din sectorul tehnologiei, axându-se în principal pe finanțările de tip Seed și Seria A.
 
Investiția BERD în GapMinder Fund II Cooperatief UA, înregistrat în Olanda, care a fost aprobată în stadiul de concept și așteaptă revizuirea finală, va fi realizată prin intermediul Facilității pentru inovare în fază incipientă II (ESIF II). Dimensiunea totală a GapMinder Fund II este estimată la 80 de milioane de euro.
 
Managerul fondului, GapMinder Ventures, cu sediul la Amsterdam, are în prezent un portofoliu de peste 40 de companii și a acordat prioritate României, cu investiții în startup-ul de inteligență artificială Veridion, platforma de carieră online Undelucram, platforma de conversație pentru întreprinderi DruidAI, furnizorul de tehnologie financiară și de asigurări FintechOS și platforma de e-fulfilment Frisbo, printre altele.

GapMinder Ventures vizează startup-uri de software și produse digitale în stadiul investițiilor inițiale (seed și Seria A) din domeniile fintech, securitate cibernetică, automatizare, date și analiză. Fondul de capital de risc (venture capital) a intrat pe piața din România cu un buget inițial de 26 de milioane de euro în 2018.
viewscnt
Afla mai multe despre
berd
gapminder
investitii
startup-uri
finantare companii