Procurorii americani au acuzat o companie din New York că ar fi importat ilegal echipamente de securitate și supraveghere din China, expunând Guvernul SUA și clienții privați la riscuri de securitate.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.
Potrivit plângerii penale depuse de procurori la Curtea federală din Brooklyn, compania americană Aventura Technologies și-ar fi înșelat deliberat clienții începând cu anul 2006, prezentându-și produsele ca fiind fabricate în SUA, deși acestea erau importate, cele mai multe din China. O parte dintre produsele comercializate de Aventura prezentau “cunoscute vulnerabilități de securitate”, susțin procurorii, citați de Reuters și NBC News.
Guvernul SUA este unul dintre principalii clienți ai Aventura, echipamentele vândute de companie fiind instalate în zeci de baze militare, precum și pe mai multe nave purtătoare de avioane.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Procurorii afirmă că Aventura a obținut venituri de peste 88 milioane de dolari din vânzarea de echipamente și tehnologii de supraveghere și securitate, inclusiv aproape 21 milioane de dolari din contractele încheiate cu agenții guvernamentale. Compania prezenta echipamentele ca fiind produse la sediul său din Commack, New York, însă, în realitate, importa produsele din China și din alte țări și le revindea apoi cu etichete false, potrivit plângerii.
Șapte foști și actuali angajați ai Aventura au fost puși sub acuzare, inclusiv Jack Cabasso, suspectat că ar fi arhitectul schemei și proprietarul “de facto” al companiei, și soția sa Frances, CEO-ul Aventura.
Potrivit procurorilor, Aventura ar fi pretins în mod fals că este “o companie mică deținută de o femeie” pentru a obține contracte rezervate de Guvern acestui tip de firme. În fapt, compania este deținută și condusă de Jack Cabasso, se arată în documentul citat.
Guvernul a început să investigheze compania după ce un membru al unității de securitate a Forțelor Aeriene a descoperit, într-un soft cumpărat de la Aventura, o etichetă digitală aparținând serviciilor de securitate chineze.
Acuzații riscă până la 20 de ani în închisoare.