Bank of China împrumută, în premieră, un investitor imobiliar din România

Bank of China împrumută, în premieră, un investitor imobiliar din România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 nov 2019

Compania Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, a obținut un credit de tip revolving în valoare de 200 de milioane de euro de la un consorțiu format din șapte bănci, dintre care două românești. Din consorțiu face parte și Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, care susține în premieră un investitor cu activități în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Creditul atras de Globalworth este pe 4,5 ani și are opțiunea de a crește cu 50 de milioane de euro. Investitorul apreciază că împrumutul îi oferă flexibilitate în programul de dezvoltări pe care îl are în derulare în România și Polonia.

Creditul a fost aranjat de J.P. Morgan, iar băncile participante includ Banca Transilvania, Bank of China, BRD Groupe Societe Generale, Deutsche Bank, JPMorgan Chanse, Intesa Sanpaolo și Raiffeisen Bank International.

Bank of China este la prima acțiune de acest fel. În această vară, banca chineză a început recrutările de manageri pentru România, cu intenția de a deschide un sediu la București. Chinezii au notificat BNR că vor să ofere servicii direct pe teritoriul României.

EXCLUSIV Dragoș Bîlteanu își extinde investițiile imobiliare. Pregătește un nou cartier lângă mall Băneasa și analizează achiziția terenului fabricii Alumil din Rahova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Bîlteanu își extinde investițiile imobiliare. Pregătește un nou cartier lângă mall Băneasa și analizează achiziția terenului fabricii Alumil din Rahova

La sfârșitul primului semestru din acest an, gradul de îndatorare al Globalworth era de 36,5%, foarte aproape de limitate de 40%, autoimpusă de companie, însă 81% din împrumuturile atrase sunt fără gaj.

Globalworth a anunțat recent că este în due diligence detaliat pentru achiziția unor proprietăți în valoare totală de peste 300 milioane de euro din România, motiv pentru care investitorul va realiza o majorare de capital.

Compania a intrat într-un parteneriat cu Global Vision, firma antreprenorului Sorin Preda, alături de care va dezvolta două proiecte logistice în Chitila și Constanța.

EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus

În 2018, Globalworth a derulat un program agresiv de achiziții în Polonia. Compania a realizat cinci tranzacții care au implicat investiții de peste 520 milioane euro, dintre care trei au intrat în top zece tranzacții ale anului în Polonia. Prin această strategie, valoarea portofoliului din Polonia al Globalworth a ajuns la 1,5 miliarde de euro, depășind valoarea activelor imobiliare din România, țara de origine a companiei.

Deși valoarea proprietăților este împărțită aproape egal între cele două piețe, chiria contractată pe piața românească a fost de doar 77,6 milioane de euro în 2018, cu 24% sub cea contractată pe imobilele din Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
global vision
black sea vision
industrial logistic
bank of china