CONFIRMARE Octavian Bădescu intră pe piața imobiliară, după ce și-a vândut afacerea către eMag

CONFIRMARE Octavian Bădescu intră pe piața imobiliară, după ce și-a vândut afacerea către eMag
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 iul 2017

Octavian Bădescu, cel care și-a vândut, la finele lunii mai, compania Sameday Courier către eMag, a decis să intre pe piața imobiliară, așa cum anunța în exclusivitate pentru Profit.ro, investind într-o franciză RE/MAX în București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Noua franciză va funcționa sub numele de RE/MAX Freedom Group și va fi activă începând din luna august. 

"Mă gândesc la piața imobiliară. Nu mă interesează să fiu cel mai bogat din cimitir!", spunea atunci pentru Profit.ro Octavian Bădescu.

RE/MAX România este parte a liderului mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 100.000 de agenți afiliați în birouri aflate în circa 100 de țări. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de țări, cu peste 1.600 birouri și 15.000 de agenți, continuând să se extindă.

CONFIRMARE Daimler Mercedes a cumpărat Clever Taxi CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Daimler Mercedes a cumpărat Clever Taxi

“Principalul motiv pentru care am luat decizia de a investi într-o franciză imobiliară a fost interesul pe care l-am avut in ultimii ani pentru piața de real estate, mai ales pe segmentul pe care RE/MAX este lider de piață, cel rezidențial, zona pe care sunt eu insumi sunt investitor. În plus, am analizat această oportunitate de peste jumătate de an, informându-mă la un nivel destul de detaliat cu privire la piața internă și la evoluțiile de la nivel internațional, în special ale brandului RE/MAX. Am studiat mai multe modele și am concluzionat că, la acest moment, acest proiect este cel potrivit pentru a mă implica”, spune Octavian Bădescu.

El apreciază că, în acest moment, pe piața imobiliară locală există un potențial semnificativ, mai ales ținând cont de caracteristicile pieței, de nevoile existente privind un serviciu de calitate și de peisajul concurențial și economic actual.

“Pe o piață atât de efervescentă cum este cea de real estate, există o nevoie atât a vânzătorilor, cât și a cumpărătorilor pentru servicii de consultanță imobiliară de calitate. Tocmai din acest motiv, filosofia RE/MAX privind reprezentarea exclusivă, lucrul în serviciul vânzătorilor și oferirea unor servicii implicite comisionate cu 0% la cumpărători, poate fi cheia pentru a genera încredere și a derula cu profesionalism o astfel de activitate”, mai spune Bădescu. 

Planul său prevede ca, în 8 ani, RE/MAX Freedom Group să depășească ca și anvergură proiectele sale antreprenoriale precedente.

CONFIRMARE Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, au semnat acordul de cumpărare a clădirilor de birouri AFI 1, 2, 3, 4 & 5 CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, au semnat acordul de cumpărare a clădirilor de birouri AFI 1, 2, 3, 4 & 5

În urmă cu 5 ani, Bădescu își vindea compania pentru cercetări de piață Retailplus Eastern Europe către grupul Nielsen, lider mondial în domeniu.

În primăvară, și-a vândut a doua afacere, Sameday, către eMag, surse din piață declarând atunci pentru Profit.ro că tranzacția a fost până în 2 milioane de euro.

"Un exit se pregătește încă din momentul din care ai pornit construcția", spunea Bădescu într-un interviu pentru Profit.ro.

În februarie, Octavian Bădescu și Lucian Băltaru au finalizat procedura de ofertă publică pentru prima companie de curierat prezentă pe bursa românească, Sameday Courier, ei spunând atunci că vor redeveni singurii acționari ai companiei.

Evoluția companiei a fost prezentată de Octavian Bădescu pentru Profit.ro AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
sameday
badescu