O nouă investiție în carnea produsă în laborator. Olandezii de la Mosa Meat, creatorii primului hamburger din celule, atrag 9 milioane de dolari, inclusiv de la compania farmaceutică Merck

Companii   
O nouă investiție în carnea produsă în laborator. Olandezii de la Mosa Meat, creatorii primului hamburger din celule, atrag 9 milioane de dolari, inclusiv de la compania farmaceutică Merck

Burgerul Mosa Meat, prezentat in 2013

Mosa Meat, un startup olandez care produce carne în laborator, din celule stem, a atras o finanțare de aproape 9 milioane de dolari de la un grup de investitori europeni. Compania speră să își lanseze produsele pe piață în maximum 3-4 ani.

În cea mai recentă rundă de finanțare, olandezii de la Mosa Meat au atras 8,8 milioane de dolari de la diviza de investiiții a companiei farmaceutice germane Merck și de la Bell Food Group, cel mai mare procesator elvețian de carne.

Urmărește-ne și pe Google News

Mosa Meat a fabricat, în 2013, primul hamburger din carne creată exclusiv în laborator, în urma unei investiții de 250.000 de ddolari.

Startup-urile care fac carne din celule sunt deja de ceva timp în atenția investitorilor, în condițiile în care așa-numita "carne curată" ar putea ajunge în curând pe rafturile magazinelor. 

Pegas lansează sistemul de franciză. Cât costă investiția într-o franciză a producătorului de biciclete CITEȘTE ȘI Pegas lansează sistemul de franciză. Cât costă investiția într-o franciză a producătorului de biciclete

Carnea obținută în laborator este văzută ca o posibilă tehnologie a viitorului, care să ofere hrană unei populații în creștere. Susținătorii acestei tehnologii afirmă că fabricarea cărnurilor în laborator va reduce poluarea provenită de la fermele de animale, violența împotriva acestora, consumul de apă și exploatarea terenurilor și riscurile pentru consumatori. Fabricarea cărnii din celule presupune hrănirea acestora cu nutrienți speciali care stimulează dezvoltarea musculaturii și grăsimii.

În primăvară, startup-ul american Wild Type, care produce somon în laborator, a atras o finanțare de 3,5 milioane de dolari.

La începutul anului, SuperMeat, un startup din Tel Aviv care produce carne de pui din celule, fără sacrificarea păsărilor, a atras o finanțare de 3 milioane de dolari. Printre finanțatori s-au numărat fondurile de capital New Crop Capital și Stray Dog Capital, dar și compania germană PHW, unul dintre cei mai mari producători europeni de carne de pasăre.

Totodată, în august anul trecut, Memphis Meats, care produce carne de vită, pui și rață direct din celule animale, fără să crească și să sacrifice vite sau păsări, a atras 17 milioane de dolari de la investitori precum Cargill, Bill Gates și miliardarul Richard Branson. 

Există voci din industrie care susțin că primele produse din carne creată în laborator ar putea ajunge pe rafturile magazinelor din SUA și Asia chiar de anul acesta, însă majoritatea companiilor din domeniu sunt de părere că lansarea pe piațăa  "cărnurilor curate" mai are de așteptat câțiva ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
mosa meat
celule
carne
laborator
celule stem
carne artificiala
mosa meat
merck