Bill Gates și Richard Branson susțin un startup care produce carne din celule animale

Bill Gates și Richard Branson susțin un startup care produce carne din celule animale
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2017

Cargill, una dintre cele mai mari companii agricole din lume, l-a convins pe Bill Gates și alți giganți ai afacerilor să investească într-o nouă tehnologie care produce carne din celule animale, în condițiile creșterii cererii consumatorilor pentru proteine care nu depind de furaje, terenuri sau apă, transmite Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Memphis Meats, care produce carne de vită, pui și rață direct din celule animale, fără să crească și să sacrifice vite sau păsări, a atras 17 milioane de dolari de la investitori precum Cargill, Gates și miliardarul Richard Branson, se arată într-un comunicat al companiei din San Francisco

Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții DFJ, care are experiență în finanțarea unor startup-uri, arată news.ro.

”Sunt încântat că am investit în Memphis Meats. Cred că în aproximativ 30 de ani nu vom mai fi nevoiți să sacrificăm animale și că toată carnea va fi fie ecologică, fie obținută din plante, va avea același gust și va fi mult mai sănătoasă pentru toată lumea”, a scris branson într-un email adresat Bloomberg News.

Inițiativa este o reacție la cererea în creștere pentru produse organice, atenția mai mare dată alimentelor considerate sustenabile și tratamentului față de animale.

”Oamenilor le place să mănânce carne, care stă la baza multor culturi și tradiții. Modul în care carnea convențională este produsă astăzi creează probleme pentru mediu, bunăstarea animalor și sănătatea oamenilor. Acestea sunt probleme pe care toat lumea vrea să le rezolve”, a afirmat Uma Valeti, co-fondatoare și director general al Memphis Meats.

Până în prezent Memphis Meats a atras 22 de milioane de dolari, semnalând angajamentul pentru ”carnea curată”.

Investiția este cea mai recentă făcută de producătorii tradiționali de carne. Tyson Foods, cel mai mare producător de carne din Statele Unite, a creat un fond de investiții specializat în investițiile în companii concentrate pe ”hrănirea sustenabilă” a populației în creștere a lumii, iar în decembrie a anunțat că a preluat o participație la producătorul de proteine obținute din plante Beyond Meat, între ai cărei finanțatori inițiali se află și Gates.

viewscnt
Afla mai multe despre
gates
animale