Un startup israelian care produce carne de pui din celule a atras 3 milioane de dolari, inclusiv de la una dintre marile companii europene din domeniul avicol

Un startup israelian care produce carne de pui din celule a atras 3 milioane de dolari, inclusiv de la una dintre marile companii europene din domeniul avicol
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2018

SuperMeat, un startup din Tel Aviv care produce carne de pui din celule, fără sacrificarea păsărilor, a atras o finanțare de 3 milioane de dolari, în contextul în care conceptul de “carne curată” câștigă tot mai multă popularitate.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre finanțatori se numără fondurile de capital New Crop Capital și Stray Dog Capital, dar și compania germană PHW, unul dintre cei mai mari producători europeni de carne de pasăre.

CEO-ul SuperMeat, Ido Savir, care este vegetarian de 20 de ani, spune că banii atrași de companie demonstrează că industria alimentară este pregătită pentru noi tehnologii, care permit majorarea producției într-un mod sustenabil.

SuperMeat nu este singura companie care mizează pe carnea produsă în laborator. În august, Memphis Meats, care produce carne de vită, pui și rață direct din celule animale, fără să crească și să sacrifice vite sau păsări, a atras 17 milioane de dolari de la investitori precum Cargill, Bill Gates și miliardarul Richard Branson.

Fabricarea cărnii din celule presupune hrănirea acestora cu nutrienți speciali care stimulează dezvoltarea musculaturii și grăsimii.

Petre Daea: În agricultură au intrat 3,3 miliarde de euro din fondurile europene. Este un rezultat bun, onorant și onorabil CITEȘTE ȘI Petre Daea: În agricultură au intrat 3,3 miliarde de euro din fondurile europene. Este un rezultat bun, onorant și onorabil

Susținătorii acestei tehnologii afirmă că fabricarea cărnurilor în laborator va reduce poluarea provenită de la fermele de animale, violența împotriva acestora, consumul de apă și exploatarea terenurilor, dar și riscurile pentru consumatori.

“Potențialele beneficii pentru sănătatea publică și binele animalelor sunt semnificative”, afirmă CEO-ul SuperMeat, citat de TechCrunch.

Compania israeliană speră ca produsele sale să ajungă pe rafturile magazinelor în trei ani, însă există încă multe bariere, cum ar fi costurile, gustul cărnii și obținerea aprobărilor necesare.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Oxford și Universitatea din Amsterdam, trecerea de la sacrificarea animalelor la “carnea curată” ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 98%.

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
carne
celule
carne curata
laborator
sacrificare
poluare
vegetarian
sustenabil
supermeat
gates
phw
memphis meats
pui
avicol